Gouden ere-insigne voor Pieter en Adienne de Reus-Klaver

Algemeen
Ere-insigne in goud voor Pieter en Adienne de Reus-Klaver.
Ere-insigne in goud voor Pieter en Adienne de Reus-Klaver. (Foto: Fotostudio Natzijl)

ALKMAAR -  Pieter en Adienne de Reus-Klaver hebben zondag 28 november de gouden ere-insigne van Alkmaar ontvangen. Locoburgemeester Robert te Beest reikte de onderscheiding uit aan Pieter en Adienne de Reus van Dagwinkel de Reus in Grootschermer. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in het Genot van Grootschermer.

Sinds 1923 bestaat de kruidenierswinkel in Grootschermer. Na bijna 99 jaar, is deze laatste winkel in het dorp Grootschermer gesloten. Pieter en Adienne de Reus runden deze winkel. Zowel de winkel als hun cateringbedrijf wordt niet voortgezet. Het pand van de winkel herbergde ook een postkantoor, schoenservice en stomerijservice. Na diverse aanpassingen leverde de Dagwinkel vers vlees, brood, banket en kaas van diverse topleveranciers uit de omgeving. Dagwinkel De Reus was ook een ontmoetingsplek voor mensen uit het dorp en veel verenigingen in het dorp maakten gebruik van de diensten van de zaak. Het ondernemersechtpaar sponsorde ook een groot aantal clubs en activiteiten.

Bezorgservice en buurtwinkeltjes

De heer De Reus bracht met eigen vervoer al zo’n 25 jaar lang de boodschappen aan huis bij klanten in Driehuizen, Zuidschermer, Stompetoren, Schermerhorn en andere dorpjes. Door de sluiting van de winkel, sluiten ook de buurtwinkeltjes in De Hornhoeve (Schermerhorn) en Zorgcentrum De Mieuwijdt (Graft). Deze winkeltjes moeten dus op zoek naar een nieuwe eigenaar.