HEILOOËR IN BEELD: Gerard Disselsdorp

Algemeen
Gerard Disselsdorp met zijn moeder.
Gerard Disselsdorp met zijn moeder. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Regelmatig brengt Nieuwsblad Heiloo inwoners van het dorp in beeld, die absoluut iets te vertellen hebben. 

Deze week worden de vragen afgevuurd op Gerard Disselsdorp, een Heilooër in hart en nieren. Hij is trots op zijn dorp en zijn eerdere loopbaan bij de politie. Nu geniet hij van zijn pensioen en dat kan je gerust aan hem overlaten. Dat doet hij optimaal.

DOOR YVONNE TEN BRUGGENCATE

Wat moeten wij beslist van je weten, wie ben jij?

“Ik woon al vanaf mijn geboorte - 1951 - in Heiloo. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in de Butterlaan. Konden we met velen paaltje voetballen midden op de kruising Butterlaan/Breedelaan. Auto’s waren er in het begin nog niet. De betonnen paaltjes staan er nog steeds. Het rijtjeshuis, waar ik nu al weer ruim 40 jaar woon, heb ik nog zien bouwen. Toen zat ik op de oude MULO school. Ik ben inmiddels al weer een jaar of acht gepensioneerd en heb ruim 40 jaar gewerkt bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste jaren aan bureau Warmoesstraat, later Beursstraat. Ik ben vele jaren mentor geweest en later praktijkdocent aan de politieschool. Mijn lijfspreuk was dan ook: ‘Ik houd van hard werken, ik zie het graag doen!’”

Wat heeft jou (het meest gemaakt) tot wie jij nu bent?

“Ik denk dat als je 40 jaar heb mogen werken bij de politie en dan met name in de Binnenstad van Amsterdam, dat je zo ontzettend veel mee maak tijdens je werk, dat ik daardoor wel ben gevormd.”

Waar ben je erg trots op?

“Dat ik mijn werkzaamheden bij de Amsterdamse politie met heel veel plezier heb mogen doen en in goede gezondheid heb mogen afronden op mijn 61e.”

Wat zou je super graag nog eens over doen?

“Misschien nog weer eens een mooie avontuurlijke rondreis doen. Suriname staat op mijn lijstje, maar door corona is dat nog eventjes niet mogelijk. Kreta, Kos, Thailand, Costa Rica, Gambia (2x) Java, Bali, Cuba, en Sri Lanka heb ik allemaal al eens met mijn oudste zoon mogen bezoeken. 

Elk jaar maakten we samen een georganiseerde avontuurlijke rondreis. Met mijn vrouw gingen we vaak naar een Grieks eiland, zoals Kefalonia, Lesbos, Rhodos, Samos en Parga.”

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

“Dat ik nog maar lang gezond mag blijven. Ik sport elke woensdagmiddag in de fitnesszaal bij de Dors en elke vrijdagochtend doe ik aan bootcamp in de duinen van Egmond-Binnen. Ik hoop, dat ik dat nog maar lang mag volhouden.”

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven? 

“Kijk vooral naar de positieve dingen in het leven en wat minder naar de negatieve zaken.”

Ben ik nog iets vergeten te vragen?

“Ik heb mij recentelijk als vrijwilliger bij Trefpunt opgegeven om zo af en toe met een inwoner/ster van Heiloo een rondje door het mooie dorp te gaan fietsen op een duofiets. Dat lijkt me iets moois. Wie mij straks in Heiloo tegenkomt, mag mijn duopassagier(e) en mij groeten.”