Vijfde editie van Jan Bouwes Bike Event

Algemeen
Louter enthousiaste deelnemers na afloop!
Louter enthousiaste deelnemers na afloop! (Foto: aangeleverd)

REGIO - Na een jaartje covid pauze gaat het dit jaar weer los: op zondag 3 oktober wordt voor de vijfde keer het Jan Bouwes Bike Event gehouden.

Het in- en outdoor mountainbike event heeft een unieke locatie, namelijk Manege Beukers in Oudkarspel. Hier wordt zowel in de rijhal als buiten een mooi parcours van zo’n 1800 meter uitgezet met vele leuke en uitdagende hindernissen. Jan Bouwes vertelt: “In de grote binnenbak van Manege Beukers staan diverse hindernissen en buiten zijn er diverse obstakels, heuvels en waterpartijen. We hebben een mooie fly over, een hindernis gaat door een vrachtwagen heen, er zijn twee vijvers en we hebben de grote heuvel wat nog een beste klim is voor de rijders. Zo is het voor zowel de ervaren rijders als de recreanten een heel leuk parcours waar genoeg uitdagingen te vinden zijn. Bovendien wordt de tijdswaarneming geregeld door Mylabs, wat zorgt voor een stukje professionalisering.”


Er wordt om en door de rijhal van Manege Beukers gereden- foto: Jan Bouwes

Dit event is geschikt voor zowel mountainbikers als veldrijders en voor iedereen toegankelijk. “Jong en oud kan meedoen, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. En van verschillende niveaus omdat we de rijders indelen in klassen. Elke groep kent zijn nummers 1, 2 en 3 waar mooie prijzen worden uitgedeeld. Ook voor de toeschouwer is er genoeg te zien, er is horeca aanwezig en na de wedstrijd is er een gezellige nazit, onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen.”

Naast volwassenen zijn ook kinderen van harte welkom om mee te doen. “Dit is altijd een erg leuk onderdeel van de dag, met een hoop spektakel en plezier. Kinderen vanaf 6 jaar oud mogen zich inschrijven, tot een jaar of 12. Onder andere James Hobbs van MTBSchoorl heeft zich al aangemeld, met een groep van zijn jonge mountainbikers. Voor deze groep hebben we de Le Mans start bedacht: vanaf het startschot wordt er eerst naar de fiets gerend en dan mogen ze gaan trappen.”


In het parcours zijn leuke en uitdagende hindernissen aangebracht - foto: Jan Bouwes 

Nieuw dit jaar is de deelname van bedrijventeams. “We hebben al een aantal bedrijfsteams dat is ingeschreven, waaronder een team van Nordi Car uit Heerhugowaard. We moedigen andere bedrijven van harte aan zich in te schrijven, wie durft de uitdaging aan?”

Het eerste jaar deden er 100 rijders mee, inmiddels is het event uitgegroeid tot een wedstrijd waar nu 300 deelnemers welkom zijn. “Elk jaar gaan we een stapje hoger en elke editie wordt weer mooier. We krijgen louter positieve reacties van de deelnemers te horen en hopen dat het Jan Bouwes Bike event zal uitgroeien tot een evenement waar het hele dorp voor uitloopt. Kom gezellig een keer kijken!”


Voor zowel profs als recreanten is het parcours uitdagend genoeg - foto: Jan Bouwes 

Dit jaar wordt uitsluitend gewerkt met voorinschrijving. Op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk. Tot en met vrijdag 1 oktober 19.00 uur kan men zich inschrijven. Kosten zijn 10 euro per persoon. Inschrijven kan via de site van Jan Bouwes: www.janbouwesfietsen.nl.

Kijk hier voor een sfeerimpressie van eerdere edities!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding