Nieuw: Vest door de Stad - Wandel mee en sta stil

Cultuur
De route wordt op eigen gelegenheid gelopen. De wandelaar krijgt een koptelefoon mee.
De route wordt op eigen gelegenheid gelopen. De wandelaar krijgt een koptelefoon mee. ((Foto: TAQA Theater)

ALKMAAR - In het weekend van 30 en 31 oktober gaat TAQA Theater De Vest naar buiten! Zes theatermakers presenteren unieke, theatrale wandelingen in de binnenstad van Alkmaar. Volg bijvoorbeeld de route die je tranen droogt. Of het pad dat je oren opent of de weg die je laat omdenken.

Wandel mee en sta stil in een vertrouwde omgeving, die je op een andere manier zult beleven. ‘Vest door de Stad’ is een alternatief voor Vest in de Stad, het festival dat eens per jaar in de winkels van de binnenstad werd gehouden. Theater is de stad, de stad is het theater! De stad, die we met z’n allen gemaakt hebben, en misschien wel met z’n allen kunnen verbeteren.

Kies een route

Kies een van de zes routes op jouw gewenste dag en tijdstip. Ben je een echte wandelaar en ben je nieuwsgierig hoe verschillende makers de stad benaderen? Dan kun je natuurlijk ook meerdere routes per dag wandelen. De wandelingen duren ongeveer een uur, en zijn gemiddeld 3 km lang. Je kunt vertrekken vanaf Theater De Vest. Een Coronatoegangsbewijs is niet nodig. Let op de mogelijke specifieke benodigdheden voor de gekozen route. 

Een kaartje incl. drankje to-go kost € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is de route van Chris Saris een aanrader: De Onthaasting.

Beleef jouw bekende stad op een nieuwe manier.
Afbeelding