Modderpaadjes aangepakt

Algemeen
Het paadje langs de Nieuwlandersingel is een van de paden die zal worden opgeknapt.
Het paadje langs de Nieuwlandersingel is een van de paden die zal worden opgeknapt. (Foto: Elly Claasen)

ALKMAAR - Veel halfverhardingspaden in Alkmaar zijn regelmatig versperd door brede regenplassen. Stadswerk072 start in oktober met een project om deze paden op te knappen.

Stadswerk072 pakt de door modder dichtgeslipte paden, paden met langdurige plassen en paden met gaten en kuilen aan. De bestaande toplaag van de halfverhardingspaden maken ze open. Daarna wordt er een funderingslaag over de bestaande halfverharding aangebracht. Een nieuwe toplaag maakt het pad weer zo goed als nieuw. 

Een aantal halfverhardingspaden zijn in de loop der jaren iets smaller geworden. Deze paden herstellen ze weer naar de originele breedte. Hierbij werkt Stadswerk072 nauw samen met een ecoloog om te kijken of dit in de ecologische gebieden mogelijk is. Per pad duren de werkzaamheden ongeveer één week . De afronding van het project is gepand in het tweede kwartaal van 2022. 

Paadjes door heel Alkmaar

Het project is onderverdeeld in de volgende deelprojecten: Aert de Gelderlaan, Alkmaarderhout Paddenpoel, Asselijn-Camphysenkade, Astpad, Egmonderhout-noord, Egmonderhout-zuid, Geestersingel, Iepenlaan, Irisstraat, Jan Ligthartstraat, Mauritskade, Muiderwaard, Nieuwlandersingel, Noorderkade, Oosterhout,  Belijnpad, Oudorperhout, Park de Oude Kwekerij, Rekerhout, Viaanse Molen en Willem Kalfstraat.