Goud voor rookworst Keurslager Peter Groot

Partnerbijdrage
Keurslager Peter Groot.
Keurslager Peter Groot. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 16 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Peter Groot zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Peter Groot veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “De keuring is altijd weer een spannend moment! Ons recept komt van mijn vader en gebruiken we al jaren. Elk jaar behalen we goud maar of we het dit jaar weer zouden behalen blijft altijd even spannend want het predicaat goud behalen is niet niks”, vertelt Keurslager Peter Groot. Elk jaar gaat Keurslager Peter Groot voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Het recept komt van mijn vader en hij heeft mij geleerd deze lekkere rookworst te maken. Het beste vlees en lekkerste kruiden gebruiken we voor onze rookworst, met succes want hij is weer met Goud bekroond”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 11 tot en met 16 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend. De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Keurslager Peter Groot is te vinden aan Van Ostadelaan 276 Alkmaar.