Expositie Jolanda Gerrmann bij galerie Kraayeveld

Algemeen
Jolanda Gerrmann werd in 1959 geboren in Oudkarspel waar haar vader een huisartsenpraktijk had.
Jolanda Gerrmann werd in 1959 geboren in Oudkarspel waar haar vader een huisartsenpraktijk had. (Foto: JanSteur)

Expositie Jolanda Gerrmann bij galerie Kraayeveld

LANGEDIJK - Galerie Ronald Kraayeveld brengt momenteel een overzichtstentoonstelling van de Alkmaarse kunstenaar Jolanda Gerrmann. 

Vorig jaar was Gerrmann 25 jaar actief als kunstenaar, maar een geplande expositie zat er toen niet in vanwege de coronamaatregelen en de schade aan het galeriepand door een plofkraak.

Jolanda Gerrmann werd in 1959 geboren in Oudkarspel waar haar vader een huisartsenpraktijk had. Zij studeerde aan de Rietveldacademie in Amsterdam en de Minerva Academie in Groningen, het belangrijkste opleidingscentrum voor realistisch werkende kunstenaars.

De expositie laat haar werken zien uit de afgelopen 25 jaar. Van impressionistische landschappen en stillevens naar enigszins (magisch) realistische schilderijen waarbij de licht-donkercontrasten (clair-obscur) – bekend van Oude Meesters als Rembrandt en Caravaggio) – opvallen. Ook zijn enkele van haar nieuwste portretten te zien waarmee zij normaal alleen exposeert bij haar vaste (en vooraanstaande) galerie De Twee Pauwen in Den Haag.

De expositie loopt tot en met 27 november. Galerie Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur en op telefonische afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl.

De expositie laat haar werken zien uit de afgelopen 25 jaar.