Turn Totaal Langedijk neemt afscheid van ‘juf’ Corrie

Algemeen
Middenvoor Corrie Beers, rechts van haar opvolgster Marjolein Zwart.
Middenvoor Corrie Beers, rechts van haar opvolgster Marjolein Zwart. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Nadat Corrie Beers enkele jaren geleden na 25 jaar het bestuurswerk eraan had gegeven, was het onlangs ook zover om het lesgeven aan “haar” damesgroep seniorengym over te dragen. Ze heeft dat eerst bij Hercules Hygiëa en sinds de fusie in 2011 bij Turn Totaal Langedijk zonder onderbreking bijna 16 jaar gedaan. Doorzetten is dus absoluut een karaktertrek van dit actieve en sportieve verenigingsmens. Maar toch, na lang wikken en wegen voelde het op een bepaald moment ook goed om het estafettestokje door te kunnen geven, zeker nu er met Marjolein Zwart een ervaren opvolgster in de coulissen klaarstond.

Corrie heeft het altijd met enorm veel plezier gedaan. In haar bekende schriftje bereidde ze de lessen voor om er zeker van te zijn dat er voldoende intensief en gevarieerd werd bewogen, maar behalve het soepel en fit blijven waren óók de onderlinge contacten belangrijk. Zo is er bijvoorbeeld aan het eind van elk seizoen uitgebreid tijd om op een andere plek dan in de gymzaal even “bij te teuten”.

Marjolein: “Ik geef nu sinds enkele weken les aan deze leuke groep sportieve dames maar er kunnen zéker nog nieuwe dames bij. Turn Totaal Langedijk biedt maar liefst vier gratis proeflessen aan en dat is zonder vervolgverplichting dus proberen kan altijd”.
De lessen worden elke dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur gehouden in de gymzaal aan de Wilminkstraat, direct achter de sporthal in Noord-Scharwoude. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.