Allereerste fotoboek over Dijk en Waard

Algemeen
De Allemanskerk in Oudkarspel, een van de pareltjes uit het boek van Norbert Reijngoud.
De Allemanskerk in Oudkarspel, een van de pareltjes uit het boek van Norbert Reijngoud. ((Foto: Norbert Reijngoud))

DIJK EN WAARD - Ervaar de nieuwe gemeente door de ogen van fotograaf Norbert Reijngoud. Een heel leuk kerstcadeau voor elke nieuwsgierige Dijk en Waarder die zich een verrassend perspectief op de nieuwe gemeente gunt.

Norbert Reijngoud is fotograaf, inwoner van Heerhugowaard en heeft zijn fotostudio in LangedijkDoor de fusie kwam hij op het idee de complete nieuwe gemeente vast te leggen in boekvorm. Norbert: “Elke dag rijd ik van Waard naar Dijk en omgekeerd. Door de fusie stelde ik mij de volgende vraag: hoe breng ik de nieuwe gemeente optimaal en verrassend in beeld?” In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod die een gemeente tot een gemeenschap maken. Woonkernen, iconische gebouwen, scholen, bedrijven, verenigingen en plekken om te verdiepen en te ontspannen. Alles komt aan bod. “Het viel me op dat veel inwoners gebouwen wel van buiten kennen, maar geen idee hebben hoe deze er van binnen uitzien. Om het verrassend te houden heb ik daarom veel vanuit de lucht en juist binnen gefotografeerd. Ook heb ik standpunten gekozen waar je normaal gesproken niet mag komen.” 

Het boek is voor € 24,95 verkrijgbaar bij www.dijkenwaard-boeken.nl en in alle boekhandels in Heerhugowaard en Langedijk.