Zaalvoetbal: De Praktijk overleeft comeback Kieskeurig en behoudt aansluiting met top

Zaalvoetbal.
Zaalvoetbal. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De marge was klein en er moest in de laatste minuten het verschil gemaakt worden, maar wederom heeft Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech een overwinning kunnen boeken in strijd om de L’Arcade Administratie-Cup. Tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 was de eerste helft prima en had de koploper een 3-1 voorsprong in handen. Hierna ging het al echter snel mis en met drie treffers in slechts vijf minuten tijd wist de nummer vijf van de ranglijst de voorsprong over te nemen.

Na een gele kaart voor René Insing kon Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech op gelijke hoogte komen via een goal van Anwar Aoulad Lfadil, maar ook hierna kwam de ploeg in de problemen na een rode kaart voor Ismael Aitkassi (twee keer geel) en de 5-4 van Maurice Meijer. Mo Aitkassi en Ilias Aitkassi stelden echter orde op zaken en nadat ook De Heertjes/Albinotrouwringen 1 tegen een rode kaart opliep (twee keer geel voor Insing) kon Rijkspolder/ Steakhouse Marrakech de wedstrijd definitief beslissen via een treffer van Ilias Aitkassi; 5-7.

Autobedrijf John Visser blijft in het spoor van de lijstaanvoerder nadat het zelf een kleine overwinning boekte op Energy Trust. Die ploeg nam in de dertiende minuut een 0-1 voorsprong dankzij Orhun Degirmenci, maar het antwoord van de nummer twee volgde al snel en zo nam het een 2-1 voorsprong na twee treffers van Dirk Schermerhorn. Tim Koorn tekende voor de belangrijke marge van twee, waarna Hamza Kaiss elf minuten voor tijd de spanning terug bracht. Dichter zou Energy Trust echter niet meer komen en zo blijft de ploeg steken op de voorlaatste plaats.

Ook Reyez! blijft zicht houden op de bovenste twee plekken, al had ook deze ploeg moeite om de overwinning veilig te stellen. Tegen Café Muizenvreugd kwam het dankzij Rob van der Eng op een 1-0 voorsprong, maar niet veel later was de score in evenwicht na een doelpunt van Stefan Slot. Rob van der Eng was hierna wederom belangrijk voor zijn ploeg en met nog twee treffers bracht hij zijn ploeg op een voorsprong van twee goals. Café Muizenvreugd probeerde met een meevoetballende keeper terug te komen in dit duel en dit risico pakte goed uit zodat Robin Hillegers voor de aansluitingstreffer kon zorgen. Vlak voor tijd leek de ploeg een groot cadeau te krijgen van Reyez! nadat zowel Frank van der Eng als Rob van der Eng een gele kaart kreeg, maar zelfs met twee man meer kreeg de ploeg het niet voor elkaar om de gelijkmaker te scoren. Nadat de gebroeders Van der Eng hun straf hadden uitgezeten kon een weer compleet Reyez! nu wel profiteren van balverlies van Café Muizenvreugd en zo kon Willem de Krijger een handvol seconden voor tijd het lege doel vinden; 4-2.

VHC Jongens BV boekte tegen EV Wonen Makelaardij 1 de derde overwinning op rij, al was ook in dit duel het verschil klein. Hans Schuit zorgde voor een snelle openingstreffer waarna Dion Bestevaar de stand in evenwicht bracht. Een goal van Jan Pluister bezorgde VHC Jongens BV al snel een nieuwe voorsprong, maar het was opnieuw Bestevaar die goed was voor de gelijkmaker. De reactie van de nummer vier van de ranglijst volgde echter via een goal van Schuit weer snel en tien minuten voor tijd betekende de derde treffer van Schuit de 4-2. Ook Bestevaar wist voor de derde keer het net te vinden (alweer zijn veertiende van het seizoen), maar deze goal kwam net te laat voor de hekkensluiter en moest het alweer een nederlaag incasseren; 4-3.

De Praktijk deed goede zaken door Kieskeurig te kloppen en blijft zo in de race om de bovenste plekken. Tegenslag was er in eerste instantie wel voor De Praktijk, dat na tien minuten op achterstand kwam na een doelpunt van Thijs de Heer. Binnen vier minuten was de situatie echter alweer rechtgezet en was een 2-1 voorsprong en feit dankzij goals van Pelle van Houts en Luke Dekker. Dekker zorgde ook voor de 3-1 en na treffers van Koen Schouten en Jorn Tromp leek er acht minuten voor tijd geen vuiltje aan de lucht voor De Praktijk. Kieskeurig gaf zich echter niet gewonnen en dankzij drie hele snelle goals van Arjan Bouwes had de ploeg met nog vijf minuten te gaan nog zeker kans op een resultaat. De gelijkmaker zou echter niet vallen en zo kwam De Praktijk uiteindelijk toch nog met de schrik vrij; 5-4.

De late wedstrijd van de avond werd ook met een minimaal verschil beslist en hierin trok Sta op stoel/Smart Home Beveiliging uiteindelijk aan het langste eind. Tegen Schilderbedrijf Mol bleven beide ploegen om de beurt scoren, maar was het wel telkens Sta op stoel/Smart Home Beveiliging dat op voorsprong kwam. Zo kwam het in de 29e minuut voor de vierde keer op voorsprong door een goal van Steven van Tunen, maar vier minuten voor tijd kwam Schildersbedrijf Mol voor de vierde keer langszij dankzij Mitch de Groot. Op de late vijfde goal van Sta op stoel/Smart Home Beveiliging had Schilderbedrijf Mol echter geen antwoord meer en zo werd het ook door diezelfde ploeg gepasseerd op de ranglijst. Sta op stoel/Smart Home Beveiliging heeft plek zeven nu met negen punten in handen en Schilderbedrijf Mol volgt op twee punten achterstand.

Belangrijke zege SPITS-Medicijnuitgifte op Maat

In de achtste ronde in poule B, de Jos Kamp Assurantiën-cup, heeft SPITS-Medicijnuitgifte op Maat een belangrijke zege geboekt in de degradatiekraker tegen De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches. SPITS won met 3-2 en klimt hierdoor naar de veilige negende plaats. In de titelstrijd leed de nummer twee Zonneveld Elektro een nederlaag tegen NVDB, waardoor de voorsprong van koploper debestevergelijkingssites.nl opliep naar vijf punten.

Middenmoters Chelsea en Van Dijk Borstelwerken.nl maakten er een spannend duel van dat Chelsea uiteindelijk met 5-3 won. Door onder meer twee doelpunten van Abdel Hassan nam Chelsea een 5-1 voorsprong. In de slotfase kon Van Dijk met twee treffers de marge nog terugbrengen tot twee doelpunten, maar verder kwam het niet.

Tips Thailand kwam verrassend met 2-0 achter tegen het in degradatienood verkerende team van De neven van Jim. Door twee treffers van Robin Brandjes kwam Tips langzij en in de laatste minuut bezorgde Niels de Block Tips toch nog de zege (3-2).

Na een sterke start is Renses Automobielbedrijven het spoort volledig bijster. Koploper debestevergelijkingssites kon zich lekker uitleven en won met maar liefst 17-0! Adel Al-Majahie en Moussa Sabili scoorden beiden maar liefst zes keer en klimmen hierdoor naar de eerste en derde plaats in de Joosten Staalbouw Topscoorderstrofee (20 resp. 19 doelpunten).

NVDB is aan een goede serie bezig en klopte de nummer twee Zonneveld Elektro. In de 29e minuut maakte Timo Kuipers in dit duel het winnende doelpunt (2-1), waardoor NVDB de nummers twee (Zonneveld Elektro) en drie (Jos Kamp Assurantiën) in het vizier heeft.

Jos Kamp Assurantiën handhaafde de derde plaats door een eenvoudige zege op rodelantaarndrager Horizon Transport & Koeriersdiensten. Door onder meer drie doelpunten van Michel Blank won Jos Kamp dit duel met 6-1.

In de laatste wedstrijd won SPITS-Medicijnuitgifte op Maat de degradatiekraker tegen De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches met 3-2. Nicholas Dempsey zette De Heertjes op voorsprong, maar door onder meer twee doelpunten van Dennis Leeuwenburgh boog SPITS deze achterstand om in een 3-1 voorsprong. Door wederom een treffer van Nicholas Dempsey ontstond er nog een spannende slotfase, maar De Heertjes slaagde er niet in om de gelijkmaker te scoren.

Bekijk alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de wedstrijden in het recreatievoetbal voorlopig opgeschort.