Petitie voor meer laadpalen scootmobiels

Algemeen
Wethouder Paul van Meekeren neemt van John Elzenaar de petitie in ontvangst.  In het midden Dorine Zwang, rechts  Linda Horsmeier.
Wethouder Paul van Meekeren neemt van John Elzenaar de petitie in ontvangst. In het midden Dorine Zwang, rechts Linda Horsmeier. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - John Elzenaar voert al enige tijd actie om het aantal oplaadpalen voor scootmobiels in de regio, en zeker in natuurgebieden, uit te breiden. Woensdag bood hij, in gezelschap van Linda Horsmeijer en Dorine Zwang, bij het stadhuis wethouder Paul van Meekeren een petitie aan voor uitbreiding van het aantal laadpalen.

Elzenaar host de uitjes van de Vriendengroep Purmerend, waarin ook veel deelnemers zitten die afhankelijk zijn van de scootmobiel.  ”Een tijdje geleden stond er een scootmobiel bijna met een lege accu”, vertelde hij eerder aan het Purmerends Nieuwsblad. “Gelukkig kon de eigenares van de scootmobiel bij iemand haar accu opladen. Vanaf dat moment kwam bij mij de gedachte op dat het helemaal niet gek zou zijn om op bepaalde plekken laadpalen voor scootmobiels te plaatsen.” Sindsdien voert hij onvermoeibaar actie. Nu is het afwachten wat de wethouder hier voor actie op onderneemt. Momenteel staat er in ‘t Twiske slechts één oplaadpaal.