Bibliotheek Waterland viert nieuw seizoen

Algemeen
Evert Smit, Dichter des Waterlands brengt een ode aan de bibliotheek.
Evert Smit, Dichter des Waterlands brengt een ode aan de bibliotheek. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Op zondag 19 september viert Bibliotheek Waterland groots de opening van het nieuwe seizoen. Van 10.30 tot 16.30 uur bruist het in de Purmerendse vestiging. Activiteiten voor alle leeftijden zijn gratis toegankelijk, en iedereen is van harte welkom.

19 september feestelijke aftrap in Purmerend

Met deze grootse opening markeert Bibliotheek Waterland de volledige heropening van haar bibliotheken.
Norbert van Halderen, directeur-bestuurder Bibliotheek Waterland: “We zijn ontzettend blij dat, na een lange periode van beperkingen door Covid-19 maatregelen, al onze vestigingen weer volledig open zijn. De bibliotheek is een belangrijke plek voor veel inwoners. Komend seizoen bieden we hen een nog breder programma met een variërend aanbod voor alle leeftijden.”

Voorproefje

Het festijn op zondag is een voorproefje van het complete jaaraanbod. De dag begint vroeg met een Babysoos voor de allerkleinsten. Daarna volgt de allereerste Knappe Koppen Lezing van dit seizoen, speciaal voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. De bekende graphic novel auteur Aimee de Jongh geeft een tekenworkshop voor 15 jaar en ouder. En samen met kunsthistoricus Michiel Kersten ontdekken de bezoekers de mooiste verhalen in de eigen kunstcollectie van de bibliotheek. Tussendoor kan men kennismaken met de Ethiopische koffieceremonie Bunna Tetu. Ook is er een voordracht van onze eigen Dichter des Waterlands, Evert Smit.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van deze dag is een live uitvoering van het TV programma ‘De geknipte gast.’ De bekende schrijver en presentator Özcan Akyol interviewt de burgemeesters Don Bijl (Purmerend) en Karen Heerschop (Beemster). Hij bevraagt hen over de fusie tussen beiden gemeenten. Gaat dat wel goed? Wat zijn de cultuurverschillen? Hoe maken we verbinding? En welke rol heeft de bibliotheek hierin?

Bibliotheek Waterland nodigt alle inwoners van harte uit om kennis te maken met het nieuwe aanbod. Let op: Voor sommige activiteiten is aanmelden vooraf nodig omdat het aantal plaatsen beperkt is.


Op de website van de bibliotheek staat het complete programma. Hier kunt u zich ook aanmelden.


Bunna Tetu (Foto; aangeleverd)