Mede-oprichter MHCP geëerd met Ronald Boer pad

Algemeen
Ronald Boer onder het bordje met zijn naam.
Ronald Boer onder het bordje met zijn naam. (Foto: Titia Boer)

PURMEREND - Leden van Mixed Hockey Club Purmerend en bezoekers van de wedstrijden lopen sinds kort over het Ronald Boer pad. Het straatnaambordje met de naam van de mede-oprichter van MHCP prijkt aan een van de vangnetten op het hockeycomplex op sportpark De Munnik. Het bleef jammer genoeg enigszins onderbelicht tijdens de opening van het nieuwe clubhuis, vorige week. En dat terwijl Ronald Boer (76) vanaf de oprichting gedurende vele tientallen jaren van onschatbare waarde is geweest en er mede verantwoordelijk voor is dat er hockey wordt gespeeld in Purmerend. Ere wie ere toekomt dus.

Naast mede-oprichter was Ronald Boer de eerste voorzitter van MHCP. Al zijn inspanningen en verdiensten voor de club leverde hem uiteindelijk het erevoorzitterschap op. Later ontving hij een Koninklijke Onderscheiding. Aanvankelijk zou het Ronald Boer pad jaren eerder zijn geopend, maar door omstandigheden bleef het straatnaambordje in de kast liggen. Tot onder het huidige bestuur werd besloten hem alsnog te eren. Nieuwsgierig naar het totaal gerestylede clubgebouw bracht Ronald een dezer dagen een bezoekje aan het complex van MHCP. Niets vermoedend werd hij geconfronteerd met ‘zijn’ pad. 

Voor zijn tijd bij de Mixed Hockey Club Purmerend was Boer jarenlang lid van hockeyclub Randwijck in Amstelveen. Het leverde hem onder meer het erelidmaatschap op, als bewijs van zijn jarenlange en intensieve inzet voor de bruin/witte club onder de rook van Amsterdam.  

Helaas laat zijn gezondheid hem momenteel danig in de steek. Jaren geleden werd bij Ronald Boer de diagnose de aan Parkinson gerelateerde ziekte low body vastgesteld. Het gevolg is dat hij sinds maart van dit jaar in een kleinschalige woongroep in Heel Europa woont. Hier wordt hij geweldig verzorgd.