Vrijwilligers nemen tuinen onder handen

Algemeen
Enkele vrijwilligers in touw in een van de tuinen.
Enkele vrijwilligers in touw in een van de tuinen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen zaterdag hebben 23 vrijwilligers namens Present Purmerend en Intermaris vier tuinen aan Middenakker opgeknapt. Onder leiding van Clemens Löwensteijn hebben zij de tuinen van onkruid en overtollige takken ontdaan. Zaterdag worden de tuinen voorzien van nieuwe aanplant.

Dankzij tussenkomst van Yvonne Breuk van De Peperbloem, die een match aanging met de Waterlandse Uitdaging, heeft Intratuin Beemster 100 tot 150 perkplanten en een aantal heesters in het vooruitzicht gesteld. 

Op het veld in het midden van de tuinen stond een door Intermaris gesponsorde tent opgesteld waarin de vrijwilligers konden genieten van koffie en broodjes. Op een van de hoeken van de straat was een grote dichte container geplaatst, bedoeld om het tuinafval in te dumpen. De woningcorporatie zorgde ook voor alle gereedschap.

GSM kwijt

Er kwam dermate veel afval uit de tuinen dat op een gegeven moment Clemens in de container kroop, om de takken te stapelen. Even later brak er lichte paniek uit toen bleek dat Löwensteijn zijn mobiele telefoon verloren was. Pas nadat vrijwilligers veelvuldig het nummer van Clemens belden, kon hij zijn gsm op de bodem tussen het groenafval traceren. “Volgende keer graag een open container”, riep Clemens vanuit de container naar alle aanwezigen.

Present Purmerend zoekt altijd naar mogelijkheden om kwetsbare mensen een zetje in de rug te geven, zodat ze in staat worden gesteld de draad van het normale leven op te pakken.


Clemens Löwensteijn verloor zijn mobiele telefoon bij het stapelen van de takken in de container. Even was er paniek, maar gelukkig vond hij z’n telefoon terug. (Foto: Han Giskes)