Tineke Abercrombie vertelt over ziekenhuizen in Purmerend

Algemeen
De kinderafdeling in het Stadsziekenhuis 1944-1945.
De kinderafdeling in het Stadsziekenhuis 1944-1945. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - De Vereniging Historisch Purmerend (VHP) organiseert op woensdag 20 oktober de presentatie ‘De ziekenhuizen in Purmerend’. Deze wordt verzorgd door Tineke Abercrombie-Schoorl en vindt plaats in het Stamhuis, Kerkstraat 11. Aanvang 20.00 uur. 

Aan de orde komen het ontstaan en de ontwikkeling van de ziekenzorg in Purmerend door de jaren heen: van Proveniers Gasthuis tot en met het Dijklander Ziekenhuis. Met bewegend beeld en foto’s laat Tineke Abercrombie zien waar de ziekenhuizen door de jaren heen hebben gestaan, hoe de fusie tussen Stadsziekenhuis en Liduinaziekenhuis tot stand kwam; hoe het ene is gesloopt en het andere is veranderd in woonhuizen. Ze vertelt verder aan de hand van beelden over het overbrengen van patiënten van de oude ziekenhuizen naar het streekziekenhuis aan de Waterlandlaan en over de verandering naar het huidige Dijklander Ziekenhuis.

Leden van de VHP hebben gratis toegang; voor niet-leden betalen bedraagt de toegang € 3,50. Conform de richtlijnen van het RIVM wordt de QR toegangscontrole gehanteerd.