Regenboogweek start met vlagvertoon

Algemeen
Vertegenwoordigers van maatschappelijke-, sport- en culturele organisaties zijn erbij als de wethouders met de vlag zwaaien.
Vertegenwoordigers van maatschappelijke-, sport- en culturele organisaties zijn erbij als de wethouders met de vlag zwaaien. (Foto: Museum Purmerend)

PURMEREND - Maandag 11 oktober openden wethouders Harry Rotgans (Purmerend) en Jos Dings (Beemster) de Purmerendse Regenboogweek. Op het bordes van het Purmerends Museum hingen zij in het bijzijn van maatschappelijke, sport- en culturele organisaties twee regenboogvlaggen aan de gevel van het museum.

Gemeente Purmerend is Regenboogstad en organiseert -samen met verschillende organisaties uit Purmerend en Beemster- elk jaar een Regenboogweek. De gemeente zet zich in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners. 

Er zijn films bij Filmhuis Purmerend, een theatervoorstelling bij Theater De Verbeelding, de Swimpride in het Leeghwaterbad, een Regenboogvoetbaltoernooi bij FC Purmerend door Spurd, bijeenkomsten van ReR en Transgender NH, creatieve activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant, een expositie in het stadhuis en seminars over seksuele- en genderdiversiteit en transgender kinderen. Bekijk het volledige programma op www.purmerend.nl/regenboogstad

De Regenboogweek (voorheen maand) is een samenwerking tussen inclusiespecialist Barbara Oud, Kirsten Visser van Trans-Parents, Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Purmerends Museum, Clup Welzijn, Spurd, Theater De Verbeelding, P3, Filmhuis Purmerend, Bibliotheek Waterland, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland, Discussiëren Kun Je Leren en de gemeente. 

Eigenlijk is het te triest voor woorden dat er een speciale week nodig is om acceptatie te vragen voor LHBTIQ-inwoners. Maar ja, als er in deze maatschappij nog steeds mensen zijn die het niet accepteren, is er geen andere keuze. Helaas!