Hannes gaat vissen met magneet voor het goede doel

Algemeen
Hannes Farenhorst ziet het helemaal zitten.
Hannes Farenhorst ziet het helemaal zitten. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Hannes Farenhorst (55) uit Purmerend heeft bedacht om met een grote magneet te gaan vissen, in de hoop dat hij menig stuk ijzer naar boven hengelt. De spullen die hij uit het water vist, biedt hij aan bij de schroothandel en vervolgens gaat de opbrengst naar het goede doel. 

Farenhorst prikt regelmatig vuil in de Purmer-Noord, de wijk waar hij sinds ruim 20 jaar woont. In het dagelijks leven werkt hij bij de afdeling Reiniging in Amsterdam. Hij ziet dagelijks wat er zoal uit het water van de hoofdstedelijke grachten wordt gevist. Dat bracht hem op het idee om in zijn woonplaats een actie op touw te zetten waarbij een nog nader te noemen goed doel als winnaar uit de bus moet komen. 

“Ik ben er al een tijdje over aan het nadenken”, aldus de in Amsterdam opgegroeide Purmerender. De spullen die uit de grachten in Amsterdam worden gehaald, zijn eigendom van de gemeente. Ik weet niet precies hoe dat hier zit, maar ik stel me zo voor dat niemand erop tegen is als de waarde van alles wat we uit het naar een mooi doel gaat. Ik zit nog te twijfelen over twee goede doelen. Ten eerste de kankerbestrijding en op de tweede plaats zou ik het ook graag willen geven aan de Prinsenstichting. Kunnen ze misschien een leuk uitje voor hun cliënten van bekostigen”, aldus Hannes. 

Wie heeft magneet?

Het idee neemt steeds vastere vormen aan en Farenhorst moet alleen nog een knoop doorhakken ten aanzien van het goede doel. Maar dan het gereedschap om de spullen uit het water te vissen. “Ik heb geen grote en sterke magneet, maar ik heb stille hoop dat iemand naar aanleiding van dit artikel in het Purmerends Nieuwsblad mij hieraan kan helpen. Net als dat ik ervan uitga dat er hier in de buurt toch wel een bedrijf te vinden is die het ijzer wat uit de sloten gehaald wordt opkoopt en daarmee ook het goede doel steunt.”

Vrijwilligers

Hannes Farenhorst hoopt ook vrijwilligers te interesseren om mee te helpen vissen. “Er moet wel hulp komen want als ik het in mijn eentje ga doen schiet het niet echt op. En ook moeten de spullen die we uit het water halen naar een eventuele opkoper vervoerd worden. Ik heb als locaties het Leeghwaterpark, de Jaagweg en de Kanaaldijk voor ogen dus een aantal handjes heb ik wel nodig.”

Farenhorst houdt zich aanbevolen voor geïnteresseerden. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 06 20 28 90 07. Een mail sturen kan naar hannesfarenhorst020@gmail.com