Expositie Impressie bij GaleriAle Oosthuizen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTHUIZEN – GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, opent haar deuren voor de feestelijke opening van de nieuwe expositie ‘Impressie’. Het betreft een tentoonstelling van drie heel verschillende kunstenaars, die dan ook heel divers werk laten zien; Marten van Holten, Anneke Peerboom en Sandra Ale. 

Marten van Holten woont in Winschoten tussen de polders van het Noorderland. Na enkele jaren bezig geweest te zijn met muziek en conceptuele projecten begon Marten met schilderen. Zijn inspiratie is de enorme weidsheid van het noorden en de wadden. Zijn werk laat de stilte zien die je kunt ervaren als je “in the middle of nowhere” staat. Als je in het ‘niets’ staat, met de horizon 360 graden om je heen, dan voel je jezelf pas verbonden met de natuur, met de plaats waar je bent. De stilte blijft dan niet beperkt tot je oren. Marten is lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg en heeft samen met twee collega’s de groep ‘Noordgangers’  opgericht.  Bij GaleriAle exposeert hij vergezichten.

Anneke Peereboom woont en werkt sinds twee jaar in Edam met een prachtig atelier in de tuin. Wonen in het groen vlakbij het water; de luchten, het licht, het stromende water, het spelen met de wind, de rietkragen, de hoeveelheid, de beweging, is als inspiratie in de schilderijen te herkennen. 

Luchtigheid

Er heerst luchtigheid in de schilderijen. Dat is nogal opmerkelijk, omdat de onbevangen ondertoon niet gekoppeld is aan een snelle, vlotte toets. De schilderijen die Peereboom in toonaangevende galeries exposeert, zijn het resultaat van een langdurig proces. De huid van de doeken verraadt een schildertrant die niet los gezien kan worden van veelvuldig overwegen. Bij GaleriAle exposeert Anneke veelal rode doeken met als inspiratie: het verblijf in Frankrijk, tafelgesprekken, de algoritmen die een menukaart van ons leven lijken te worden, en kleine werkjes gegoten in epoxie.

Monotypes

Sandra Ale is sinds zij zich kan herinneren bezig met tekenen, schilderen, fotograferen, muziek, eigenlijk alles waarmee zij haar creatieve brein kan verzadigen. Legde zij zich in het verleden toe op schilderijen met acryl, inmiddels zijn aquarel en gemengde technieken voorbijgekomen en is zij op dit moment bezig met monotypes. Sandra exposeert bij GaleriAle monotypes waarbij het boek ‘Klara and the sun’ van schrijver Kazuo Ishiguro een grote inspiratiebron is geweest.

De expositie is op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak, via: 0299-741000. Meer informatie: www.galeriale.nl