Maria de Fátima met Fado in kerk van Beets

Algemeen
Maria de Fátima.
Maria de Fátima. (Foto: aangeleverd)

BEETS - Na in de afgelopen drie seizoenen te hebben uitgepakt met voorstellingen als ‘Nacht in Lissabon’ en ‘Fado’ heeft Maria de Fátima tijdens de gedwongen pauze van de afgelopen periode haar tot nu toe meeste persoonlijke programma gemaakt. De Fátima staat op de planken in de kerk van Beets op zondag 26 september, aanvang 15.30 uur.  In ‘Met Ziel en Zang’ legt zij de nadruk op (nieuw) eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen.

Met haar prachtige stem, haar weergaloze charisma en haar vertolkingen is zij een parel voor het fado minnende publiek. In haar nieuwe programma zal de traditionele Fado niet ontbreken. Maria is tenslotte de ‘meest waardige erfgename van Amália Rodrigues’(Volkskrant). 

Maria de Fátima is geboren in Lissabon. Ze staat inmiddels 45 jaar op de planken! In 2016 ontving zij een hoge presidentiële onderscheiding voor haar verdienste voor de Portugese cultuur, de Ordem do Infante Dom Henrique.

Het ensemble  bestaat uit: Maria de Fátima- zang; Daniël Raposo- Portugese gitaar; Hans van Gelderen- klassiek gitaar; Felix Hildenbrand- akoestische bas.

Toegang bedraagt € 20,-, zondag 26 september, aanvang 15:30 uur. Zie ook www.kerkbeets.nl