Jan Brokken bij Boeken bij Betje

Algemeen
Jan Brokken
Jan Brokken (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - Jan Brokken is op donderdag 14 oktober te gast bij Boeken bij Betje in Onder de Linden in Middenbeemster. Alexander Reeuwijk zal met hem in gesprek gaan. De avond wordt georganiseerd door het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus.

Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht. Drie van zijn boeken zijn verfilmd. In zijn laatste werk ‘De tuinen van Buitenzorg’ (2021) gaat hij op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 met haar man naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland. Na het overlijden van zijn moeder Olga ontvangt hij van zijn tante Nora de brieven en foto’s die Olga haar vanuit Buitenzorg en Makassar schreef. Jan Brokken zoekt in de brieven naar de vrouw die gedurende haar leven voor hem een onbekende was gebleven.

Na afloop is er tijd om boeken te bekijken en/of te kopen en de schrijver en Alexander Reeuwijk te spreken.

Tijd: 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster.  Entree: 12 euro (incl. koffie/thee en bonbon. Drankje na afloop voor eigen rekening.

Betalen kan aan de kassa met pin of contant. Reserveren via e-mail: boekenbijbetje@gmail.com

Neem uw coronavaccinatiebewijs mee (QR-code op uw telefoon of op papier of het gele boekje) of een negatief coronatestbewijs én uw identiteitsbewijs. Dit wordt bij de ingang gescand/controleerd.