GroenLinks: duurzaam en groen, sociaal en solidair

Algemeen
De kandidaten van GroenLinks met vooraan in het midden lijsttrekker Marone Welbergen.
De kandidaten van GroenLinks met vooraan in het midden lijsttrekker Marone Welbergen. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND/BEEMSTER - “Problemen schuiven we niet voor ons uit, maar pakken we aan.” Dat zeggen ze bij GroenLinks Purmerend/Beemster. 

“Duurzaam is de norm. We hebben geen keus, want met het klimaat kun je niet onderhandelen. Woningen en gebouwen worden duurzaam door ze goed te isoleren. Gebruik van aardgas gaat snel naar nul. Nieuwe woningen zijn duurzaam gebouwd en leveren – waar mogelijk – energie aan het net.”

Ook bedrijven en de agrarische sector verduurzamen. De gemeente steunt en stimuleert dat. GroenLinks sluit aan bij de duurzame initiatieven die er al zijn.

Het landelijk gebied is groen en dat wil de partij graag zo. Met de ruime en weidse uitzichten. Met natuurvriendelijk beheer. Duurzaam en groen. 

Iedereen moet mee kunnen doen

Of je veel geld hebt of weinig. Of je jong bent of oud. Wat ook je achtergrond of overtuiging is: we zijn samen één gemeenschap. GroenLinks is niet alleen sociaal als het moet, GroenLinks is altijd sociaal en we zijn solidair met wie het minder heeft.

GroenLinks wil meer betaalbare huizen voor de kleinere beurs laten bouwen. Huizen voor ouderen én jongeren. Huizen voor gezinnen en alleengaanden. We bouwen in stedelijk gebied, versterken de kernen en behouden de voorzieningen in de wijken. We bestrijden armoede en steunen cultuur, kunst, sport en het verenigingsleven. Zodat iedereen mee kan doen! Sociaal en solidair.

Meer weten? Kijk op de website https://purmerend.groenlinks.nl/ en volg de partij op facebook GroenLinks Purmerend en twitter GL_Purmerend.