Spinnen voor en inlopen bij Hospice in Vrijheid

Algemeen
Van links naar rechts: vrijwilligster Maria Wals, hoofdcoördinator Marieke Zwart en medecoördinator Nel Persenaire.
Van links naar rechts: vrijwilligster Maria Wals, hoofdcoördinator Marieke Zwart en medecoördinator Nel Persenaire. ((Foto: Evert Ruis))

PURMEREND - Vrijdagavond 19 november wordt in Better You Healthcenter een spinmarathon gehouden. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Hospice in Vrijheid. De marathon begint om halfzeven en wordt om halftien afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag.

De 60 deelnemers, die in groepen van 20 per tijdslot van een uur gaan spinnen, betaalden vooraf vijf euro aan deelnamekosten en gezamenlijk dragen ze sowieso 300 euro bij. Dit bedrag kan aardig oplopen doordat de deelnemers de gelegenheid krijgen om tijdens de marathon hun favoriete nummer aan te vragen. 

Meteen enthousiast

Marieke Zwart, hoofdcoördinator van Hospice in Vrijheid, is dolblij met het initiatief van Chris Sibbelee, sportinstructeur bij Better You. “Ik hoorde van de spinmarathon en belde eigenlijk heel brutaal op, met de vraag of het mogelijk zou zijn om er een goed doel in de vorm van ons hospice aan te hangen. Chris was gelijk enthousiast. Datzelfde geldt voor Rody Troost, de eigenaar van Better You. Dat vind ik zo mooi”, zegt Marieke.

Vrijwilligers van Hospice in Vrijheid zijn vrijdagavond in het sport- en fitnesscentrum aan de Suze Groenwegstraat 144 in Purmerend aanwezig om waar gewenst vragen te beantwoorden. Marieke: “We mogen met een stand staan en zijn zo in staat om informatiemateriaal mee te nemen en deze te delen met de deelnemers aan de marathon en andere belangstellenden.”

Op 24 november 2019 werd ook een spinmarathon gehouden voor het hospice. Destijds was het overlijden van Simone Thobe de aanleiding. Simone was de animator van het spinnen voor ouderen bij Better You. De ‘Vrienden van Simone’ namen het initiatief tot de marathon. Aan het einde van de marathon stond de teller op € 3.750,-.  

Inloopochtend

Het worden naar verwachting toch drukke dagen voor de mensen van Hospice in Vrijheid, want op zaterdag 20 november is er van 10.00 tot 13.00 uur inloopochtend. “In eerste instantie voor mensen die gewoon eens willen kijken hoe het er in een hospice aan toegaat, hoe het eruit ziet en om te praten met onze vrijwilligers. Maar we houden ons uiteraard aanbevolen voor nieuwe vrijwilligers. Op dit moment kunnen we terugvallen op de hulp van 80 vrijwilligers, maar om iedereen bijtijds te ontlasten zou het mooi zijn als we er zo’n 10 tot 12 bij krijgen”, aldus Marieke Zwart.

Ter aanvulling zegt ze: “Ik hoor vaak van onze vrijwilligers dat werken in een hospice een voldaan gevoel geeft. Hoe dan ook ben je bezig om mensen die in de laatste fase van hun leven zitten zo goed en liefdevol mogelijk bij te staan. Dat is heel mooi, maar het is zeker zo belangrijk om op z’n tijd afstand te houden, want het hakt er behoorlijk in. Daarom zou het prachtig zijn als we er een aantal vrijwilligers bij krijgen.”

.