Wie wint het Lokaal Compliment?

Algemeen
Nomineer voor het lokaal compliment.
Nomineer voor het lokaal compliment. (Foto: archieffoto)

PURMEREND - Welke vrijwilligersorganisatie verdient het Lokaal Compliment voor 2021? Purmerenders kunnen t/m woensdag 8 december 2021 hun favoriete organisatie aanmelden. Tijdens de uitreiking op vrijdag 17 december in Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend wordt bekendgemaakt welke organisatie het geldbedrag van €1.000,- wint.

Vrijwilligers maken het verschil voor de stad Purmerend én haar inwoners. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente haar waardering uitspreken richting alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad.

Het thema van 2021: ‘Ontmoeten en verbinden’

Door de coronacrisis is de eenzaamheid toegenomen. Aandacht voor elkaar is vooral nu belangrijker dan ooit. Vrijwilligers spelen hierin een essentiële rol en zorgen voor hulp, interactie en afleiding en kunnen mensen het gevoel geven dat zij er niet alleen voor staan. Dit jaar is de gemeente op zoek naar bijzondere projecten die vrijwilligers inzetten om ontmoetingen en verbindingen te stimuleren in de samenleving. Denk daarbij aan een maatjesproject dat jongeren en ouderen aan elkaar koppelt, een initiatief waarbij leeftijdsgenoten elkaar ontmoeten tijdens een wandeling of een project dat steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren. Maar het kunnen ook ontmoetingen in de buurt zijn, bijvoorbeeld projecten waardoor buurtbewoners met elkaar in contact komen of waarbij vrijwilligers worden ingezet om een luisterend oor te bieden.

Aanmelden doe je zo

Welke initiatieven zijn voor u het afgelopen jaar waardevol geweest? Laat het de gemeente weten. Activiteiten en/of vrijwilligersorganisaties kunnen worden aangemeld voor het Lokaal Compliment t/m woensdag 8 december via purmerend.nl/compliment. Voor vragen kunt u mailen naar l.zijlstra-aref@purmerend.nl.

Prijsuitreiking

Uit de inzendingen nomineert de jury tien organisaties. De winnende organisatie ontvangt een geldbedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken een extra prijs van € 500,- beschikbaar voor de tweede plaats. De overige acht organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,-. De prijzen worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking op vrijdag 17 december in Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend.