Groots onthaal voor Sinterklaas in Purmerend

Algemeen
Sint en zijn gevolg kregen een groots welkom. Tot grote tevredenheid van burgemeester Don Bijl.
Sint en zijn gevolg kregen een groots welkom. Tot grote tevredenheid van burgemeester Don Bijl. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Vandaag, zondag 14 november zette Sinterklaas voet op Purmerendse bodem. Nieuwsgierige bezoekers, waaronder logischerwijs heel veel kinderen, waren naar de de kade nabij de Kom gekomen, maar bij nader inzien was van Sint en zijn gevolg geen spoor te bekennen. Groot was de blijdschap toen iedereen de Goedheiligman, bijgestaan door burgemeester Don Bijl en vele pieten, bij het NKT ontdekte.

Van daaruit volgde een tour door de stad; vanaf de Westerstraat, Nieuwstraat en Schapenmarkt. Daar stapte het gevolg uit en ging lopend verder. Er was veel publiek aanwezig. Na de verwelkoming van de Sint trokken velen naar de Koemarkt. Hier zaten de terrassen binnen no time snel vol met gezinnen. En pikte de horeca een verdiend graantje mee van de drukte.

Tien kilometer verderop, in Volendam, draaide de gemeente de groep Kick Out Zwarte Piet, een enorme loer. In tegenstelling tot eerdere berichten, die luidden dat de intocht geen doorgang kon vinden vanwege het gedoe rondom corona, ging deze toch gewoon door. Daarmee bewees Volendam dat het zelf wel uitmaakt of en wanneer Sint en zijn gevolg worden ingehaald.