De Amsterdamkalender is er weer

Algemeen
De nieuwe Amsterdamkalender is al verkrijgbaar.
De nieuwe Amsterdamkalender is al verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - De nieuwe Amsterdamkalender voor 2022 al in de boekwinkels. De scheurkalender heeft elke dag iets wetenswaardigs over Amsterdam: een tip, een weetje, een aankondiging, een bijzonder kunstwerk of een historisch feit. Het is voor de derde keer dat de Amsterdamkalender verschijnt.

Opnieuw biedt de Amsterdamkalender alle fans van Amsterdam volgend jaar 365 verrassingen: elke dag weer iets wat je doet beseffen wat een fijne, bruisende, gekke stad Amsterdam toch is. De Amsterdamkalender is een eigen uitgave van Philip de Josselin de Jong (concept en ontwerp) en Ariëla Legman en Bas van Lier (auteurs).

Allemaal te lezen  

Wie was Kikki de Bruggentrekker? Waar woont de Liefde? Wie plakt toch overal die kleurige monsters in de stad? Waar stond de Winkel van Sinkel? Was er vroeger echt een reigersbos? En waar staat het wijnchateau Amsterdam? Het is allemaal te lezen in de Amsterdamkalender 2022.

“Het is weer gelukt om 365 nieuwe items over Amsterdam te vinden en die in korte verhaaltjes van 80 woorden te vatten”, zegt Bas van Lier. “En het was weer een feest om te maken. Al doende kom je zoveel grappige dingen, nuttige initiatieven en creatieve mensen tegen, dat je al schrijvende nog weer meer van deze stad gaat houden.”

Veel initiatieven

“Wat ons dit jaar gaandeweg opviel, is dat er door corona veel meer aandacht is voor het groen en de natuur in de stad en dat er op dat vlak veel initiatieven bij zijn gekomen”, vertelt Ariëla Legman. “Zo is in 2021 vlak bij de Sixhaven de Moestuinschool begonnen voor iedereen die wil leren zijn eigen groenten te verbouwen en die was meteen heel populair. In de kalender tippen we de lezer wanneer de nieuwe inschrijving begint.”

“De Amsterdamkalender is natuurlijk een uitgelezen eindejaarscadeau”, stelt Philip de Josselin de Jong, die drie jaar geleden het idee voor de Amsterdamkalender had. “Bedrijven en instellingen bieden we bij afname van grotere aantallen aantrekkelijke kortingen.”

De Amsterdamkalender kost 15,95 euro in de boekwinkel, maar kan ook besteld via www.amsterdamkalender.nu.