Aanmelden Kindercommissie van start

Algemeen
De Kindercommissie van het afgelopen jaar.
De Kindercommissie van het afgelopen jaar. (Foto: Sanne Couprie)

NOORD - De Kindercommissie Noord 2020-2021 heeft 3 november afscheid genomen. Nu wordt er gezocht naar leden voor de nieuwe Kindercommissie. Wil jij je stem laten horen bij het bestuur van stadsdeel Noord? Lijkt het je leuk om met andere kinderen uit Noord te leren over rechten van kinderen, democratie en politiek? Geef je dan voor 23 december op.

Meedoen kan alleen met hun toestemming van de ouders of verzorgers. Aanmelden kan door een filmpje in te sturen van maximaal 1 minuut. In het filmpje vertel je: waarom jij lid van de Kindercommissie Noord wilt worden; hoe jij Amsterdam Noord nog beter wilt maken voor kinderen.

Het filmpje kan gestuurd worden per e-mail: f.koca@amsterdam.nl, via WhatsApp: 06-36204570 of uploaden op YouTube en de link mailen of appen. Vermeld in je e-mail of app je voor- en achternaam, leeftijd, in welke groep je zit, de naam van je school en de wijk waarin je woont. De jury bekijkt alle ingezonden filmpjes en let daarbij op taalgebruik en verstaanbaarheid, houding, overtuigingskracht en argumenten en of je filmpje maximaal 1 minuut duurt. Je hoort uiterlijk 5 januari 2022 of je bent gekozen of niet.

Kindercommissie Noord is een groep kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Ze bedenken samen wat voor hun de belangrijkste onderwerpen zijn. Over elk onderwerp maken ze een advies voor het bestuur van het stadsdeel. Het bestuur gaat, als het mogelijk is, met die adviezen aan de slag. Zo oefenen de leden van de Kindercommissie invloed uit op wat er in Noord gebeurt. De Kindercommissie begint eind januari 2022 en komt 11 keer per jaar bij elkaar, steeds op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. De laatste bijeenkomst is in november. Als echte bijeenkomsten wegens coronamaatregelen niet mogelijk zijn, dan zijn de bijeenkomsten online.

Voor vragen of opmerkingen mail, bel of app Furkan: f.koca@amsterdam, 06-36204570. Kijk voor meer informatie ook op www.amsterdam.nl/kindercommissienoord.