This Art Fair in de Kromhouthal

Algemeen
Een van de kunstwerken die te zien is tijdens This Art Fair.
Een van de kunstwerken die te zien is tijdens This Art Fair. (Foto: aangeleverd)

NOORD - In de Kromhouthal vindt van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus This Art Fair plaats met werk van 120 beeldend kunstenaars. De kunstbeurs is bedoeld voor alle bezoekers die het nieuwste aanstormend kunsttalent en het werk van gevestigde namen willen ontdekken. Met de zevende editie zal This Art Fair het nieuwe culturele seizoen feestelijk inluiden.

Na een korte, hoopvolle zomerperiode wordt de culturele sector opnieuw getroffen door maatregelen. Meerdaagse evenementen worden alsnog geannuleerd, maar This Art Fair kan als doorstroomlocatie wel doorgang vinden. Directeur Mette Samkalden: “Juist nu is het ondersteunen van kunstenaars heel belangrijk. Gelukkig is het ook in deze tijd mogelijk een kunstbeurs te organiseren en op This Art Fair geven wij de kunstenaars zelf alle aandacht. Na anderhalf jaar met nauwelijks toegang tot kunst heeft iedereen er heel veel behoefte aan. Zoals Johannes Steendam stelt in het ijssculptuur dat hij voor This gaat maken: It’s about time!”

 De beurs viert de diversiteit van de beeldende kunst en heeft als doel mensen kennis te laten maken met nieuw talent, ongezien werk en uiteenlopende kunstvormen. Dit jaar ligt de nadruk op kunst die zichzelf, de kunstwereld en actuele thema’s bevraagt, vaak op optimistische en speelse wijze. Wat is de betekenis van kunst en kunstbeurzen in deze tijd? Ook met het randprogramma wordt gereflecteerd op het belang van kunst in een tijd waarin alles onder grote druk staat.

This Art Fair 2021 wordt een veilige plek voor zowel kunstenaars als bezoekers. Als doorstroomlocatie kan de beurs ook met de momenteel geldende maatregelen open. Bij deze ‘corona-proof’ editie wordt rekening gehouden met de situatie rondom het coronavirus. Dankzij de verhuizing naar een nieuwe locatie ontstond er de mogelijkheid voor een ruim opgezette beurs. Er wordt (indien nodig) gewerkt met eenrichtingsverkeer, mondkapjesplicht en tijdsloten. Voor meer informatie: www.thisartfair.com.