In balans door bewegen op muziek

Algemeen
In balans.
In balans. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Verder in Balans (ViB) doet mee aan de Amsterdamse Sportweek. Zoveel mogelijk Amsterdammers laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Amsterdamse Sportweek van 17 tot en met 26 september om draait.

ViB grijpt deze gelegenheid aan om zoveel mogelijk (ex-)kankerpatiënten te laten ontdekken wat Bewegen op Muziek met je doet. Tijdens de Amsterdamse Sportweek opent ViB de deuren voor alle (ex-)kankerpatiënten van Amsterdam. Zij zijn welkom voor gratis proeflessen op vrijdag 17 of 24 september in de Schermzaal van de Sporthallen Zuid, tussen 10.30 en 11.30 uur.

ViB is een unieke Amsterdamse sportclub die 20 jaar geleden werd opgericht door en voor (ex-)kankerpatiënten die, na revalidatie, met elkaar wilden blijven sporten. “Omdat wij allemaal (hebben) ervaren wat de behandeling tegen kanker met je kan doen, begrijpen we dat er soms drempels zijn om (weer) aan sport te beginnen. Onze groepslessen maken sport haalbaar en gezellig en onze fysiotherapeut weet dat wij niet altijd met alles mee kunnen doen. Bij ons is dat geen probleem, integendeel, dat is de reden dat ViB al 20 jaar bestaat”, aldus de organisatie. Nieuw is dat 55-plus deelnemers met een Stadspas ‘groene stip’ vanaf september hun contributie aan Bewegen op Muziek bij ViB vergoed kunnen krijgen door het SeniorenSportFonds van de Gemeente Amsterdam. Informatie: www.verderinbalans.nl. Aanmelden: info@verderinbalans.nl.