Kat mishandeld in omgeving Bongerd

Algemeen
De mishandelde Freya.
De mishandelde Freya. (Foto: Politie Boven IJ)

NOORD - In de buurt van de wijk De Bongerd is recent een kat mishandeld. Politie Basisteam Boven IJ vertelt op Facebook het volgende: 

Er kwam een mevrouw aan de balie en zij vertelde mij dat haar kat met een pijl was verwond. De mevrouw liet een foto zien van haar kat Freya, een Noorse Boskat. Zij loopt vaak buiten in de buurt van de Bongerd en verder is Freya binnen in huis. Bij mevrouw in huis staat een speeltoren met een krabpaal en een slaaphuisje. Freya lag in het slaaphuisje te slapen. Omdat zij daar in de avond nog steeds in lag, wilde ze Freya eruit halen maar Freya begon te grommen. Zij liet haar toen maar slapen. De volgende ochtend lag Freya nog steeds in het slaaphuisje. Door de toren wat scheef te houden, kwam Freya uit het slaaphuisje. Toen werd een pijl in de poot van Freya ontdekt. Mevrouw vertelde mij dat ze heel erg geschrokken en verdrietig was. Wie doet dit nou? Mevrouw had Freya bij de dierenkliniek gebracht. Daar moest Freya blijven en was zij onder narcose gebracht. De dierenarts vertelde mevrouw dat ze dit nog nooit eerder had gezien. Het betrof een houten pijl die gemaakt was van een tak. De voorkant van de pijl was redelijk stomp. De pijl zat 3 a 4 centimeter in de poot van de Freya en was er niet zachtzinnig in gekomen.

Wie informatie heeft kan contact opnemen met de politie. Dit kan bij de wijkagent, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.