Boekje boordevol tips uit Noord

Algemeen
Uitreiking door Iemke Boorsma aan Esther Lagendijk en David Roos in het STRAAT museum.
Uitreiking door Iemke Boorsma aan Esther Lagendijk en David Roos in het STRAAT museum. (Foto: Rob Beense)

NOORD - Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk nam afgelopen maandag de nieuwste editie van Special In Amsterdam-Noord in ontvangst in het STRAAT museum. Het handzame gidsje met de mooiste restaurants, winkels en uitgaanstips is in het kader van ‘shop-local’ voor het eerst helemaal gericht op Amsterdam-Noord.

Iemke Boorsma begon in 2009 met het uitgeven van de eigenwijze mini-glossy, omdat ze graag laat zien hoe leuk Noord is. Sommige adressen zijn nog een beetje verborgen en onbekend voor veel mensen, andere zijn al (wereld)beroemd. “Het is leuk om te horen dat lezers altijd weer nieuwe dingen ontdekken. Dit is precies waarom ik Special In maak”, aldus Boorsma.

De afgelopen jaren is Noord enorm gegroeid. Er zijn heel wat nieuwe bewoners bijgekomen en pioniers als Noorderlicht, de IJ-kantine en Hotel de Goudfazant zijn al lang niet meer de enige hot-spots. Eén van de meest bijzondere nieuwkomers vind zij persoonlijk het STRAAT museum. “Het is overweldigend om rond te lopen tussen de enorme kunstwerken. STRAAT is het grootste graffiti en street art museum ter wereld. Een must-see waar Noord echt trots op mag zijn. Dit is ook de reden dat we hier het eerste boekje uitreiken aan stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk, die onder meer portefeuillehouder is voor cultuur in Noord en aan David Roos, curator bij STRAAT”.

Het boekje is dit keer mede mogelijk gemaakt door sponsoren die zelfstandig ondernemers een warm hart toedragen. Met hun steun heeft Boorsma de financiering rond gekregen en is het gelukt om ook kleinere ondernemers en culturele adressen een plek te geven. “Juist deze adressen maken Noord zo leuk.” Er zijn maar liefst 15.000 boekjes gedrukt voor bewoners en bezoekers van Noord.

Het boekje is verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en sponsoren, al dan niet met een gepersonaliseerde cover. Voor meer informatie zie www.specialin.nl.