Ricciotti ensemble viert gouden jubileum

Algemeen
51 jaar Ricciotti Ensemble.
51 jaar Ricciotti Ensemble. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum, hoera! Feest mee tijdens twee spetterende openluchtoptredens op zondag 15 augustus in het Vondelpark Openluchtthteater en Mike’s Badhuistheater. 

Het Ricciotti bestond in 2020 vijftig jaar. Geheel volgens Ricciotti-traditie vieren ze dit een jaar later. Al jaren lang is het Ricciotti een graag geziene gast in deze openluchttheaters. Publiek weet dus inmiddels hoe de energieke muzikanten mensen weten te raken met ontwapenende, impactvolle optredens. Dat zal dit keer niet anders zijn. De 42 jonge musici hebben lak aan traditionele regels voor concerten en zijn tot alles in staat om hun publiek te verrassen met hun muziek.

Op het programma staat feestmuziek in alle genres en van alle tijden. Te gast is de veelzijdige violist Tim Kliphuis. Hij staat in binnen- en buitenland bekend om zijn energieke mix van klassiek, gypsyjazz en volksmuziek. De ideale gastsolist om een muzikaal feest mee te bouwen. Het optreden in het Vondelparktheater begint om 11.30 uur en het optreden in Mike’s Badhuistheater begint om 14.30 uur. Toegang is gratis, maar vanwege de coronamaatregelen is van tevoren reserveren verplicht. Dit kan via de website van de openluchttheaters: Vondelpark Openluchttheater en Mike’s Badhuistheater.

---