Tijdelijke nieuwe locatie voor buurtorganisatie Flora 4 Life

Algemeen
Tijdelijke nieuwe locatie voor buurtorganisatie Flora 4 Life.
Tijdelijke nieuwe locatie voor buurtorganisatie Flora 4 Life. (Foto: aangeleverd)

NOORD - In september 2021 worden twee units geplaatst op het braakliggende stukje grond bij sportpark Buiksloterbanne aan de Baron de Coubertinlaan. Dit stukje grond ligt achter een gesloten toegangshek. Deze units blijven hier tot eind 2022 staan om tijdelijk onderdak te bieden aan buurtorganisatie Flora 4 Life.

Flora 4 Life doet met vrijwilligers klussen, zoals tuinen opknappen en klussen in huis, voor bewoners van Noord die dit zelf niet meer kunnen. De twee units zijn geen activiteitencentrum. Eén unit doet dienst als verzamelplek voor de zes dagelijkse vrijwilligers van Flora 4 Life. De andere unit dient als materiaalopslagruimte.

Overlast

Aangezien er sprake is van afval- en geluidsoverlast op het parkeerterrein, kan de aanwezigheid van Flora 4 Life hier een positieve invloed op hebben. Flora 4 Life is bereid om afval te ruimen op de parkeerplaats bij Baron de Coubertinlaan en tegelijk een oogje in het zeil te houden. Het stadsdeel ziet hierin een mooie kans om de stichting een locatie te bieden en tegelijk een rol te laten spelen in de aanpak van de overlast. De twee units worden ook voorzien van camera’s.

Afspraken

Om eventuele hinder te voorkomen, heeft de gemeente afspraken gemaakt met buurtorganisatie Flora 4 Life

Vrijwilligers verzamelen op werkdagen vanaf 9.00 uur op de locatie, waarna ze bij bewoners gaan klussen. Aan het einde van de werkdag komen ze terug en verlaten om uiterlijk 18.00 uur het terrein.Geen activiteiten in of bij de units.Geen muziek afspelen of andere geluidsoverlast veroorzaken.Af en toe vindt ’s avonds in de verzamelunit werkoverleg plaats. Dit mag tot uiterlijk 22.00 uur.

Vragen

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar noordmakers@amsterdam.nl.