Waterproeverij in de Beemsterstraat

Algemeen
De waterproeverij was de aftrap van een waterbesparingswedstrijd tussen wooncomplexen.
De waterproeverij was de aftrap van een waterbesparingswedstrijd tussen wooncomplexen. (Foto: aangeleverd)

NOORD – Woningverhuurder Heimstaden hield deze week een waterproeverij voor bewoners in de Beemsterstraat. Dit event was de aftrap van een wedstrijd tussen bewoners om zoveel mogelijk water te besparen.

Heimstaden organiseert waterbesparingswedstrijden tussen twee complexen. Hiermee inspireert de woningverhuurder bewoners om water te besparen. In de deelnemende complexen is een watermeter geïnstalleerd. Zo houden bewoners hun waterverbruik digitaal bij. De bewoners ontvangen gedurende een half jaar waterbesparingstips via posters en stickers in de algemene ruimtes. Aan het einde van de competitie ontvangt het winnende complex een mooie prijs. 

Bewoners helpen verduurzamen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Heimstaden. In januari van dit jaar sloot het bedrijf zich aan bij het Science Based Targets initiative (SBTi). Haar duurzaamheidsdoelstellingen dragen bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder investeert 5 miljard Zweedse kroon (ongeveer 500 miljoen euro) om zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 46 procent te verminderen. Dit is in lijn met de ambitie uit het Parijsakkoord om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad Celsius.

Eva Bienias, duurzaamheidsmanager bij Heimstaden: “Water wordt steeds meer een schaars goed. Het is belangrijk om allemaal ons steentje bij te dragen aan een betere toekomst. Wij willlen samen met bewoners ons waterverbruik de komende jaren verminderen. Bijkomend voordeel is dat bewoners dit terugzien in hun persoonlijke waterrekeningen.”


Afbeelding