Commotie over gevaarlijk stoepje

Algemeen
Het onveilige stoepje.
Het onveilige stoepje. (Foto: BvW)

OOSTZAAN - Zoals in heel Nederland, was er ook dit jaar weer in Oostzaan grote belangstelling voor de griepprik. Heel veel mensen, voornamelijk ouderen, stonden in de rij voor deze beschermende behandeling, die in clusters van vier prikmomenten waren opgeroepen. Elk jaar weer het vaste beeld van lange rijen voor het Medisch Centrum De Kolk aan het Zuideinde.  

Men was vol lof over de organisatie van deze griepprik voor de Oostzaners. De rijen waren heel lang, maar desondanks bleven de wachttijden beperkt. De artsen van De Kolk spanden zich gezamenlijk in voor een goede doorstroming en dat lukte wonderwel.  

Een minpuntje noemde men de veiligheid bij het verlaten van het gebouw. Er is bij de uitgang van de locatie een provisorisch stoepje in elkaar gezet dat ronduit onveilig te noemen is. Een paar losliggende stenen, een gevaarlijk soort bouwsel, waar de oudere medemens maar overheen moet zien te komen. Dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd, mag een wonder heten. De berichtenmachine in Oostzaan draait op volle toeren. 

Bij navraag bij een van de artsen bleek echter dat de tumult die hierover ontstaan is, volstrekt onnodig is. “Er zijn twee uitgangen, iedereen kan kiezen voor een andere uitgang. Deze wordt nooit gebruikt als uitgang, alleen nu een keer om stagnatie te voorkomen, dat is in de coronatijd belangrijk. Bovendien staat er iemand bij het stoepje om te helpen. Dit stoepje verdient geen schoonheidsprijs, maar om zoveel drukte te maken over iets dat echt geen probleem is, dat vind ik onbegrijpelijk,” aldus een van de artsen.  

De gemeente is wel gevraagd om deze onveilige situatie te veranderen, maar de urgentie is er niet echt, dus tot nu toe is er nog niets aan gedaan. Aangezien de griepprik grotendeels aan ouderen wordt gegeven, zal er bij de gemeente op aangedrongen worden om volgend jaar vóór de griepprikperiode een veilige stoep aan te leggen, want dat er dán een veilige uitgang moet zijn en dus een einde moet komen aan deze toch wel onveilige situatie, is wel duidelijk. 

BvW  

Veel belangstelling voor griepprik, zoals blijkt uit deze foto op Facebook.