Landsmeer Schoon doet mee aan World Cleanup Day

Algemeen
Met prikkers op pad
Met prikkers op pad (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Landsmeer Schoon doet op zaterdag 18 september mee aan de World Cleanup Day 2021.

Tijdens de wereldwijde opruimactie geven deelnemers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

De Landsmeerse groep verzamelt om 9.45 uur op de parkeerplaats naast SamenMeer (M.L. Kingstraat 2b) en gaat van 10.00 tot 11.30 uur de straat op. Er staat een ronde door het centrum op het programma en die eindigt weer bij SamenMeer.

Neem eigen materiaal mee of gebruik materiaal (grijper, ring, handschoenen en vuilniszakken) van de gemeente. Dit ligt klaar bij de start. Meld je online aan of stuur een mail naar broekemaus@gmail.com.

Je kunt zwerfafval vastleggen in de app Litterati. De instructies zijn te vinden op deze site. Het is dan het beste om in tweetallen te lopen: één raapt afval en de ander fotografeert het met de app. Je kunt ook alleen je route vastleggen met de app HelemaalGroen… Of je raapt en wandelt gewoon mee. Alles is mogelijk.