Stroeve start Oldtimers Oostzaan

Algemeen
Klaar voor de start.
Klaar voor de start. (Foto: Foto's aangeleverd)

OOSTZAAN - Het team De Oldtimers Oostzaan, dat deelneemt aan de Carbage Run, is afgelopen zaterdag vertrokken om via Maastricht naar Marseille te rijden. Het was een mooie eerste rit, maar wel met veel tegenslag. 

Het begon bij de gemeentegrens, want in verband met de milieumaatregelen van Amsterdam moest er worden omgereden. Er moest een paar keer worden gestopt voor het rechttrekken van de bagage. Daarna verliep de rit voorspoedig, al reden de vijf Oostzaners wel met de bui mee. De brommer van John kreeg halverwege de zaterdag wat kuren en ging steeds langzamer; hij werd zelfs ingehaald door fietsers. De brommer moest afkoelen en toen ging het weer een tijdje goed. 

Op een kruising ergens bij Culemborg sloeg het noodlot weer toe: bij het remmen brak de rem af. Dit veroorzaakte even een tijdelijke dip. Daarnaast werkte het weer niet mee, dus de Vespa gooide de handdoek in de ring. Alleen de vier Honda’s gingen door. 

Na een eerste overnachting in Eindhoven, de volgende dag, verder naar Maastricht. Eindelijk mooi weer! Maandag volgde met 349 in plaats van 350 man de gestart in een wirwar van brommers. Het luchtbed van Phill moest elk uur opgepompt worden, dus het was een valse start, maar dit mocht de pret niet drukken.

Het team gaat nu als een speer. Na Nederland is België gepasseerd en inmiddels ook Luxemburg. De heren liggen nu op snelheid in Frankrijk. Ze moeten voor 22.00 binnen zijn, maar volgens hen gaat dat lukken. Ook de steile hellingen zijn overmeesterd, al moest één teamlid even naast de brommer rennen omdat het hellingspercentage boven 20 procent was.


Overnachten op ene camping.
Pech onderweg.
Verzamelen in Maastricht.
De stemming is uitstekend.