Mag ik even?!

Torenhoge huren, waardeloze dienstverlening

Algemeen
Afbeelding
(Afbeelding: WR/RM)

NOORD - In de rubriek ‘Mag ik even?!’ krijgen lezers van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad de kans om hun ervaringen te delen. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden brieven te redigeren of in te korten. Een brief betekent niet dat de redactie de inhoud onderschrijft.

Iedere keer als iemand overlijdt of verhuist naar een andere woning verhoogt Ymere de huur tot nagenoeg het maximum bedrag. Maar onderhoud gaat van kwaad tot erger. 

De lift. Ongeveer een jaar geleden is de lift gereviseerd, maar sindsdien hebben we allerlei kinderziektes, die niet ophouden. De elektronica. Deze ging steeds defect omdat vocht bij de elektronica kwam. Alle ramen van de lift zijn (helaas slecht) dichtgekit, waardoor vocht nog steeds de liftschacht in kan. Onderin de lift is 12 keer leeggepompt. De liftmotor is ook een probleem; die kennelijk zo heet in de zomer wordt dat hij niet draait. De deur. Een tijd geleden werkte de deur van de lift niet goed; de lift bleef stilstaan op een verdieping. Dit omdat de sensor die moet detecteren dat de deur dicht is, defect was. Oorzaak: een of andere strip, die uit China moest komen omdat Orona, het bedrijf dat de lift onderhoudt, het niet op voorraad had. Dit duurde enkele weken.     Nu doet de deur weer af en toe vreemd en medewerkers van Orona hebben de lift  9 september bekeken maar konden niets vinden. Het licht. Het licht in de lift doet het al enkele weken niet. Ongeveer drie weken geleden heb ik dit bij firma Orona gemeld en verder niets gehoord. Toen ik een week later belde, begreep de vrouw niet waar ik het over had. Ze zei dat iemand van Orona langs was geweest en de lift het deed. Toen heb ik haar duidelijk kunnen maken dat het om het licht in de lift ging. Uiteindelijk begreep ze me en zei ze toen zoiets als “u bedoelt de verlichting?” Het licht is een of andere speciaal Led-licht en moet ook besteld worden!

De dagelijkse praktijk, twee voorbeelden. We hadden een buurman op de derde verdieping, die drie keer per week naar het ziekenhuis moest voor nierdialyse. De ene keer dat de lift het niet deed, moesten twee van zijn zoons hem van de derde verdieping naar de begane grond dragen. Twee van mijn directe buren zijn slecht ter been en moeten rollators gebruiken. Ze kunnen alleen met de grootste moeite de trap op en neer. De ene keer dat de lift het niet deed, moest een buurman een buurvrouw helpen door haar rollator met haar boodschappen twee verdiepingen omhoog te brengen, terwijl zij alle kracht moest gebruiken om de trap op te gaan.


Je zou hier maar wonen...

R.J. Salfrais, Waterlandplein