Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Open bedrijvendag

Staat de open bedrijvendag 24 september al in je agenda? In Noord zijn van oudsher vele bedrijven gevestigd, en voornamelijk langs de IJ-oever. Vele zijn uit dat verleden direct of indirect te relateren aan de werkzaamheden in de havens en op de scheepsbouwwerven werven. Deze bedrijven waren en zijn nog steeds daardoor ontzettend divers in vele categorieën van ambachtelijk, innovatief en creatief tot met zakelijke dienstverlening.

Deze diversiteit maakt de lokale economie sterk en interessant voor stagiaires, werkzoekenden en andere ondernemers. In alle veranderingen die plaatsvinden in Noord is het behouden en versterken van het ondernemersklimaat ontzettend belangrijk. Daar werken we vanuit de gemeente Amsterdam, samen met de ondernemers en de ondernemersvereniging VEBAN, hard aan. Wonen, werken en leren horen bij Amsterdam-Noord, nu en in de toekomst.
Op vrijdag 24 september zetten in Amsterdam-Noord vele bedrijven voor een ieder hun deuren open. De bedrijven die meedoen zijn te vinden via de volgende link: openbedrijvendagamsterdamnoord.nl. Zij ontvangen jou de 24ste graag om te laten zien wat zij produceren en leveren, voor wie en hoe. Maar ook kan je je bijvoorbeeld oriënteren op de stage- en arbeidsmarkt. Of misschien ben je een ondernemer die Amsterdam-Noord interessant vindt om eens verder te verkennen?
Er zijn vele kansen in Noord! Ik hoop dat ik je interesse hebt gewekt en je te zien op vrijdag 24 september.

Saskia Groenewoud