Lezing met concert in de Nieuwe Kerk

Algemeen
De Nieuwe Kerk.
De Nieuwe Kerk. (Foto: Erik en Petra Hesmerg)

AMSTERDAM - De Amsterdam, Cultuur-Historische Vereniging (ACHV) verzorgt dinsdag 19 oktober, in het kader van het Sweelinck festival, een lezing met concert in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) is de grootste componist die Nederland ooit heeft voortgebracht: Ter ere van zijn 400e sterfdag organiseert Stichting Sweelinck 2021 van 16 tot en met 24 oktober concerten, workshops en andere activiteiten op diverse locaties in Amsterdam. Zie  hiervoor: sweelinckfestival.nl.

Ook ACHV herdenkt de componist met een lezing gekoppeld aan een orgelconcert in de Nieuwe Kerk. Jan Pieterszoon Sweelinck was meer dan veertig jaar in dienst van de stad als organist van de Oude Kerk en leider van het Amsterdamse Collegium Musicum. Hij liet een muzikaal oeuvre na van internationaal topniveau en van een ontroerende schoonheid. Naast composities voor orgel en klavecimbel maakte Sweelinck ruim 250 vocale ensemblewerken. Kijk voor het complete programma en kaarten op www.amsterdamhv.nl.