Kinderen uit Noord voeren actie in beeld en woord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De vierde editie van de inmiddels welbekende NOORDKrANT heeft als thema actie voeren. De redactie bestaat uit 10 jonge topreporters (8-11 jaar) uit Amsterdam-Noord.

Na een kennismaking en brainstorm in de Tolhuistuin, gingen de kinderen aan de slag met hun eigen ideeën. Over wat actievoeren voor hen betekent, waartegen of waarvoor ze zouden willen demonstreren, of het eigenlijk zin heeft, hoe dan en wat bereik je ermee? De jonge redactie werd begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse, die al jaren kinderkranten maken (onder meer de Kolderkrant op Into The Great Wide Open).

Het resultaat zijn zes pagina’s vol kritische artikelen, verrassende interviews, goeie voorbeelden, tips en strips. Over groene stemmen, de avonturen van Avocadoman, kinderboekentournee in Noord, hoe maak je sieraden van afvalplastic, kleding ruilen in de tuin, de week van Berry en Jerry, honden uit het asiel en een (meestal) vegan mama… Dat alles en nog meer lees je in de NOORDKrANT, die 13 oktober verschijnt in het hart van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Mis hem niet! De NOORDKrANT is een samenwerking tussen Tolhuistuin en Into the Great Wide Open.