Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Niet-alledaagse verbinding voor alle dagen

Afgelopen week vond de ondertekening plaats van de intentieovereenkomst voor de IJbaan, de kabelbaan. Het was een heugelijk moment, een belangrijke stap richting realisatie van twee particuliere initiatiefnemers en een mooie aanvulling op alles wat er gebeurt rondom de Sprong over het IJ. 

De kabelbaan is ter hoogte van NDSM aan de westzijde gepland en gaat een verbinding maken met metrostation Isolatorweg in het westelijk Havengebied. Het wordt een openbaar vervoerverbinding waar je gewoon met je OV-chipkaart gebruik van kunt gaan maken. Vanaf 2026 á 2027 zal de IJbaan operationeel zijn, zo is de planning nu.

Op basis van een eerder uitgevoerde haalbaarheidsstudie is aangetoond dat de kabelbaan een aanzienlijke toegevoegde waarde gaat leveren aan het openbaar vervoer. Zeg maar vergelijkbaar met een goed gebruikte Amsterdamse tramverbinding. De kabelbaan bevat vele gondels achter elkaar. In een gondel is ruimte voor zeker 30 personen. Ook fietsen en scootmobielen kunnen mee. De gondels zullen continu bewegen naar de overkant van het IJ en weer terug. In acht minuten tijd ben je van NDSM op metrostation Isolatorweg. Het lukt je niet om dat te evenaren met een fiets of auto.

Ik schrijf hier best blij over. Dat komt omdat ik er echt naar uitkijk. Niet alleen om de praktische en noodzakelijke verbinding die hier nodig is voor groeiend Noord. En het is absoluut een duurzame en snelle manier van je verplaatsen. Maar het wordt ook een bijzondere iconische verbinding over het IJ. De toegevoegde waarde zit zeker in de snelle verbinding van NDSM naar de metro aan de overzijde van het IJ. Maar de toegevoegde waarde zit ook voor een belangrijk deel in de bijzondere en mooie vorm van vervoeren. 

Kortom, een niet-alledaagse verbinding waar u op alle dagen gebruik van kunt gaan maken. Al duurt het nog even, na 2025 kunt u het gaan meemaken.

Saskia Groenewoud