Excelsior laat zomers windje waaien

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Op zaterdag 3 juli waait op het Kerkplein van Oostzaan een zomers windje. Traditiegetrouw wordt door Excelsior Oostzaan het lopende muziekseizoen uitgezwaaid en de zomer verwelkomd. Vanaf 15.00 uur laat Excelsior met de fanfare en de Twiskenootjes een zomers, muzikaal programma horen.

Na diverse geannuleerde repetities en optredens in 2020 en meerdere internationale studies naar de verspreiding van aerosolen door blaasinstrumenten, konden de leden van Excelsior na de zomer uiteindelijk toch weer repeteren, maar werden ze weer ingehaald door de coronaproblematiek (golf 2 en 3). Gelukkig heeft Excelsior in 2020 nog wel een radio-uitzending kunnen verzorgen met de hulp van Radio 9 en kon in 2021 op 28 mei de draad weer opgepakt worden met de voorbereidingen voor dit buitenconcert in zomerse sferen. Het orkest zal geheel volgens corona protocol spelen en het publiek kan plaatsnemen op de terrassen van de lokale horeca.

De fanfare bijt onder leiding van dirigent Lieuwe de Jong het spits af met mooie, vlotte fanfarestukken afgewisseld met enkele popsongs. Daarna nemen de Twiskenootjes het over. Dit ruim tienkoppige ensemble speelt in dweilorkestsamenstelling met vaste drummer enkele stukken uit het populaire genre. Wie weet zit Oranje dan nog in de race en kunnen de Twiskenootjes alvast de Oranjesfeer creëren voordat iedereen naar huis gaat om voetbal te kijken!

Afbeelding