Boosterprik ligt klaar

Algemeen
Wie in 1939 of eerder geboren is kan een afspraak maken voor een boosterprik.
Wie in 1939 of eerder geboren is kan een afspraak maken voor een boosterprik. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Wie in 1939 of eerder geboren is kan een afspraak maken voor een boosterprik. Daarvoor hoeft de officiële uitnodiging niet afgewacht te worden.

De vaccinatielocaties zijn goed toegankelijk. En er zijn rolstoelen aanwezig. De GGD begint versneld met de boosterprik. Er is een aantal voorwaarden aan verbonden: Men is minimaal 6 maanden geleden volledig gevaccineerd of hersteld van COVID-19. Men woont zelfstandig (wie in een zorginstelling woont krijgt een uitnodiging via de instelling en wordt daar gevaccineerd). Men heeft minimaal 2 weken geleden de griepprik gekregen of de afspraak hiervoor staat voor minimaal 2 weken na de boosterprik gepland.

Om een afspraak te maken kan gebeld worden met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Ze zijn dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Online een afspraak maken kan ook via coronavaccinatie-afspraak.nl. Meer informatie over de boosterprik is te vinden op de website van GGD Amsterdam: www.ggd.amsterdam.nl. Daar wordt ook bijgehouden wie er aan de beurt is.