Missie Oldtimers Oostzaan geslaagd

Algemeen
Doel bereikt!
Doel bereikt! (Foto: Aangeleverd)

MARSEILLE/OOSTZAAN - Het team Oldtimers Oostzaan heeft de Carbage Run volbracht. Afgelopen vrijdag reden vier van de vijf heren - John was vóór Maastricht blijven steken - eindbestemming Marseille binnen. Zaterdag vlogen ze naar huis, waar John ze opwachtte. Zo konden ze het avontuur toch samen afsluiten.

Het team was op de heenweg veel geplaagd door regen. De wegen waren door de regen gladder dan normaal, wat leidde tot meer glijpartijen en ongelukjes. In totaal werden op donderdag vijf runners afgevoerd naar het ziekenhuis maar iedereen kon dezelfde dag weer naar huis. 

Team Oostzaan had hier gelukkig geen last van. Gedurende de week waren er wel problemen met spaken die afbraken, versnellingsbakken die kuren kregen (dat Tom Plug om één uur ‘s nachts weer had opgelost), motoren waar het vermogen van terugliep enzovoort, enzovoort. Maar ondanks dat werd de rit steeds mooier in het zuiden van Frankrijk. “Rijden door de wijnstreek is natuurlijk geweldig en de laatste dag werd in T-shirt afgelegd. Gemiddeld moest er per dag ongeveer 225 km gereden worden met een uitschieter naar 258 km. Als je dan net een afslag mist en verkeerd rijdt, ben je zo maar ruim 275 kilometer onderweg op een dag, wat best pittig is.”

Op vrijdagavond werd Marseille en daarmee het doel bereikt! “Er was veel saamhorigheid onderling. En ook apart is dat sommigen ook weer van Marseille naar huis reden. Er was ook een groep die door ging op vakantie met de brommer. Ook grappig was dat er een groep was waarvan de brommer van een deelneemster op donderdag stuk ging en zij de laatste 200 kilometer heeft afgelegd achterop bij een teamgenoot.”

Uiteindelijk scheen de zon.
Pitstop in Frankrijk.