Toneelgroep SpekTakeL speelt voor de laatste keer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - Toneelgroep SpekTakel neemt op 29, 30 en 31 oktober voorgoed afscheid van het Landsmeerse publiek. Dat doet ze op geheel eigen wijze: met een originele tragikomedie. Daarna houdt SpekTakeL op te bestaan.

“We hebben jarenlang met enorm veel enthousiasme gewerkt aan onze voorstellingen”, vertelt bestuurslid Marijke van Roekel. “Ik zeg bewust ‘gewerkt’, want we willen kwaliteit leveren en dat vereist inspanning. Daarom hebben we ook altijd professionele regisseurs ingehuurd: om alles uit de spelers en de toneelstukken te halen wat erin zit. En dat draagt dan weer bij tot de speelvreugde.”

Krimp

Aan het plezier ligt het dus niet dat de Landsmeerse toneelgroep na 42 jaar zal ophouden te bestaan. Marijke: “Het punt is: we krimpen. Op ons hoogtepunt bestond onze groep uit zo’n dertig mensen. Nu zijn er nog maar een paar over; Sandra Krens en ik trekken de kar. We spelen al jaren met gastacteurs. Dat is op zich goed te doen, maar zelf heb ik me (voorlopig) teruggetrokken als acteur en Sandra gaat verhuizen. Daarom trekken we de stekker uit SpekTakeL. Natuurlijk is dat jammer. Maar we kijken terug op fantastische tijden en houden er een schat aan mooie anekdotes aan over.”

Tragikomedie als slotstuk

De laatste voorstellingen die Toneelgroep SpekTakeL in Landsmeer brengt, vinden plaats op vrijdagavond 29, zaterdagavond 30 en zondagmiddag 31 oktober. Marijke: “We houden de traditie van de afgelopen jaren in ere: we brengen opnieuw een stuk van Sandra Krens. ‘Luister!’ is een originele tragikomedie die door de sprankelende regie van Tessa Lamberts en het spelplezier van de acteurs prachtig uit de verf komt. Ikzelf speel niet mee, maar ik heb meegewerkt aan de repetities en assisteer bij de productie. En ik durf te zeggen: het wordt een avond om van te smullen!”

‘Luister!’

De tragikomedie ‘Luister!’ draait om een groepje deelnemers aan een meditatie-weekend. Ze willen nader tot zichzelf komen. Of nader tot elkaar. Ze zoeken balans in hun leven, in hun hart, in hun huwelijk. Of ze zijn er om heel andere redenen. Hoe dan ook, retraiteleider Anish helpt ze te vinden wat ze zoeken. Hij weet wat hij wil, hij weet wat hij waard is, hij heeft het in de hand. Dat is hoe het allemaal begint …

Het stuk is te zien op vrijdag 29 oktober 20.15 uur, zaterdag 30 oktober 20.15 uur, zondag 31 oktober 14.30 uur in het Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer. Kaarten à € 15,00 reserveren via spektakeltoneel@gmail.com of Dorpshuis Wapen van Landsmeer.