Schildergroepen De Bres exposeren

Algemeen
De expositie is een bezoek waard.
De expositie is een bezoek waard. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - De schildergroepen van De Bres tonen hun werk in het weekend van 11 en 12 december. Het buurtcentrum is dan open van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de donderdagmiddag is er een schildergroep voor gevorderden en op de vrijdagochtend zijn beginners actief die het schilderen met olieverf onder de knie willen krijgen. Astrid Klaasse Bos geeft inmiddels al vijf jaar les en heeft zelf les gehad op de klassieke Wackers Academie van onder anderen docent en kunstenaar Sam Drukker.

In vier lessen krijgen cursisten hetzelfde onderwerp en dit is juist zo leuk omdat ieder het op zijn eigen manier aanpakt en toch elkaar inspireert. De serie wordt afgewisseld met vier lessen eigen keus van onderwerp. Het werk van beide groepen wordt tentoongesteld.

Het creatieve van de mens, wat we allemaal hebben en al zichtbaar is op de kleuterschool, is vaak een heerlijke ontspanning. Juist op jonge leeftijd hebben sommigen al feeling met het tekenen en schilderen en op latere leeftijd pakken ze dat weer op. Soms is het ook leuk om een beetje lef te tonen en net een stap verder te komen. 

Astrid begeleidt je daarin. Haar eigen werk is te zien op astridklaassebos.nl.