Burn-out voor beginners

Algemeen
Een feest der herkenning.
Een feest der herkenning. (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN – Als je Arnoud van den Bossche het toneel op ziet komen verwacht je niet dat hij een comedian is. Eenvoudig kostuum, stropdas, eenvoudig brilletje. Eigenlijk iemand die net van kantoor komt. En daar draait het om. 

Op zijn eigen wijze typeert hij de collega, de manager en het werkpatroon op een dag van deze beide groepen. En bij het management maakt hij nog onderscheid tussen een mannelijke en vrouwelijke manager. Hij doet dan aan de hand van assenkruizen, die menig werknemer op de ‘noodzakelijke’ cursussen wel heeft gezien. 

Arnoud vertelt aan de hand van de assenkruizen in tien minuten wat men anders leert in een meerdaagse cursus, met zijn onmiskenbare droge humor. Natuurlijk komen ook de interim-medewerkers langs met hun specifieke (graai)gedrag. En ook de bekende presentatie aan de hand van power point slides, die met hun vele mogelijkheden feitelijk de aandacht van de boodschap volledig teniet doen. Het gedrag in vergaderen, nu meetings genoemd en het al of niet vermijden van collega’s of managers bij het bezoek aan het koffiezetapparaat. En het e-mailen naar je collega in de kamer naast je. Of het ‘reply to all’.

Kortom: een feest der herkenning in theater de KunstGreep afgelopen vrijdag. Dat bleek wel na afloop van zijn show. Het publiek wisselde onderling de eigen ervaring uit: “Dat was precies mijn collega”, “Zo gaat het bij ons ook met meetings”, “Nooit bereikbaar, mijn manager”, etcetera.

Pim Beudeker