Nieuwe studio voor D ’n A personal coaching

Partnerbijdrage
Ook de vrijwillige brandweer van Landsmeer traint bij D ’n A personal coaching.
Ook de vrijwillige brandweer van Landsmeer traint bij D ’n A personal coaching. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER  - D ’n A personal coaching opende zaterdag 9 september de deuren van haar trainingsstudio op Dorpsstraat 62D. De afgelopen vier jaar werkten de drie personal trainers en mental coaches van D ’n A vooral vanuit Sportstudio Landsmeer, maar het werd nu tijd voor een eigen trainingsruimte. Personal coach Daniëlle Janssen: “In de corona-crisis is maar weer eens gebleken hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn.”

“Wie het eerst bij vijftig is, verlost de anderen!”, klinkt het door de openstaande deur op Dorpsstraat 62D. En: “Nog twintig seconden, je kunt het!” Deze fris geschilderde ruimte is sinds kort een studio waar mensen één-op-één of in kleine groepjes onder begeleiding sporten en bewegen. De trainers van D ‘n A – Daniëlle Janssen, Andrew Pöttger en sinds kort ook Morrison de Boer – zijn al twaalf jaar gespecialiseerd in de persoonlijke en professionele begeleiding van mensen die het zelf niet lukt om hun doelen te bereiken. Welke doelen dat zoal zijn? Pöttger: “Sommigen willen graag afvallen. Anderen willen sterker en fitter worden of een gezonde levensstijl krijgen.” 

Persoonlijke begeleiding

Lifestyle coaching en obesitasbegeleiding is de core business van D ’n A personal coaching. Daarbij richten zij zich, anders dan de meeste andere personal trainers, niet op de zogenaamde ‘fitboys’ en ‘fitgirls’, maar op ‘normale’ mensen: jong en oud, dik en dun en alles ertussenin. 

Een van die deelnemers is Marjan Willemsen. Haar doel was om weer lekker in haar vel te zitten. “Ik wilde zo graag weer alles doen wat ik leuk vind met de mensen van wie ik houd. Drie jaar geleden ben ik begonnen met trainen. Maar liefst vijftig kilo wilde ik afvallen. Dat is nu bijna gelukt – nog maar vijf kilo te gaan – én ik heb mijn leven weer terug!”

Ook Delilah Kappers is blij dat ze de stap heeft gezet. Ze heeft een zware knieblessure, maar traint desondanks twee keer per week. “Het gaat heel goed. En doordat ik regelmatig coaching krijg op mijn totale levensstijl, weet ik nu voor het eerst zeker dat ik dit kan vasthouden. Ik krijg persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding, zonder dat ik hoef te eten als een konijn of astronaut.”

Iedereen welkom

De trainingen vinden buiten plaats, op het parkeerterrein van het sportpark, en nu dus ook in de eigen studio. “Dan kunnen we in alle rust werken zoals wij dat graag willen: met optimale aandacht voor de deelnemers”, stelt Janssen. “Heel belangrijk vinden wij het dat iedereen zich welkom en prettig voelt in onze trainingen.” 

Er wordt één-op-één getraind of in groepjes van maximaal zes personen. In de groepstrainingen zijn er altijd meerdere opties, zodat mensen op hun eigen niveau kunnen meedoen. Janssen: “Dit is voor iedereen fijn: wie drie maanden geleden is begonnen, vergelijkt zich onbewust met nieuwkomers en ziet dan: ‘Jee, dat kon ik drie maanden geleden ook niet. Ik heb dus echt al sprongen gemaakt!’. En dat is dan weer bemoedigend voor degenen die net begonnen zijn: ze zien en horen van de andere deelnemers dat het mogelijk is.”

De trainers van D ’n A blijven daarnaast hecht samenwerken met Sportstudio Landsmeer; deelnemers kunnen dus ook onder begeleiding op de apparaten van de sportschool trainen. 

De studio aan de Dorpsstraat 62D is alleen geopend op trainingstijden. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie via info@dnapc.nl.