Gouden Greep voor Simon Goede

Nieuws
Burgemeester Polak reikte de Gouden Greep uit.
Burgemeester Polak reikte de Gouden Greep uit. (Foto: Erik Rietman Fotografie)

OOSTZAAN - Burgemeester Marvin Polak heeft zondag 19 september in besloten kring de Gouden Greep uitgereikt aan Simon (S.J.) Goede. De Gouden Greep is de gemeentelijke onderscheiding in Oostzaan en wordt toegekend door de fractievoorzitters van de gemeenteraad, het Presidium.

Burgemeester Marvin Polak: “Voor de gemeenschap van Oostzaan is het essentieel dat er enthousiaste vrijwilligers zijn en blijven die zich met hart en ziel inzetten voor verenigingen, stichtingen en activiteiten voor inwoners. Simon Goede is een van die vrijwilligers en ik wil hem, met de overhandiging van deze Gouden Greep, hartelijk danken voor zijn jarenlange bijdrage aan het verenigingsleven van ons dorp.”

Diverse verdiensten van Simon Goede hebben geleid tot de uitreiking van de Gouden Greep. Simon Goede haalt al zeker meer dan twintig jaar oud papier op voor muziekvereniging Excelsior. Hij begon hiermee toen zijn dochters lid waren van de vereniging. Ook nadat zijn dochters al lang hun instrumenten aan de wilgen hadden gehangen, bleef Simon doorgaan met het ophalen van het papier. Van de opbrengst van het papier worden onder andere nieuwe instrumenten gekocht.

Twintig jaar is Simon verbonden geweest aan gymnastiekvereniging DEV, waarvan achttien jaar als voorzitter en twee jaar als bestuurslid. Als bestuurder en voorzitter was Simon actief bij het organiseren van rayon- en clubwedstrijden, klusactiviteiten in de sporthal en het overleg met gemeente en mede huurders en verhuurder van de sporthal Oostzaan. Vanuit de gymnastiekvereniging is hij ook kartrekker geweest voor het project ‘vitaal ouder worden in Oostzaan’. Hoewel hij niet meer in het bestuur zit, kan DEV nog steeds een beroep op Simon doen voor allerlei klussen.

Momenteel is Simon voorzitter van de SSO. In deze functie heeft hij er mede voor gezorgd dat de vloer van de sporthal is vervangen, de isolatie van het dak en spouwmuren is aangepakt en de sportinventaris op orde is gebracht.