‘Koekvreters’ kunnen zich creatief uitleven in workshops

Algemeen
Jacob Spaander geeft de workshop woordkunst. Hij is in alle naslagwerken over Krommenie op zoek gegaan naar de herkomst van de naam Koekvreter, maar heeft het nog niet kunnen vinden. Helpt u hem?
Jacob Spaander geeft de workshop woordkunst. Hij is in alle naslagwerken over Krommenie op zoek gegaan naar de herkomst van de naam Koekvreter, maar heeft het nog niet kunnen vinden. Helpt u hem? (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Krommenieërs die zestig plus zijn kunnen vanaf 20 september hun creativiteit loslaten op hun geuzennaam Koekvreters. Dat kan met fotografie, keramiek, woordkunst of collagetechnieken. 

De seniorenverenigingen hebben deze activiteit opgezet om senioren in Krommenie, na alle beperkingen vanwege corona, weer een goede gelegenheid te geven het huis uit te gaan en mensen te ontmoeten. Er zijn vier of vijf workshops per kunstvorm. Bij woordkunst wordt bijvoorbeeld een tekst of gedicht geschreven over de herkomst van de geuzennaam en leert u hoe u een tekst kunt voordragen. Bij de fotografieworkshop wordt ingegaan op de techniek van het maken van portretfoto’s en wordt een Koekvreter op beeld vastgelegd. Dat kan ook bij collagetechnieken. Alleen maakt de deelnemer dan gebruik van verschillende materialen als papier, stof en recyclemateriaal. Bij keramiek boetseert de cursist een kop en schotel, mét koekje natuurlijk, en in de kop iets bijzonders.

Wandelroute

Het project wordt in november afgesloten met een presentatie van alle gemaakte werken in een wandelroute door Krommenie. De eigen bijdrage voor de workshops bedraagt tien euro. 

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van de Koekvreters www.facebook.com/Koekvreters of via Mariette Klaren van het wijkteam 06 - 8328 1959 of m.klaren@swt.zaanstad.nl. Aanmelden kan ook via Mariette. 

Steun

De Seniorenvereniging Krommenie en KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord hebben, samen met het Sociaal Wijkteam, met succes een subsidieaanvraag gedaan bij het Lang Leve Kunstfonds. Met een aanvullende financiële bijdrage van de gemeente Zaanstad en organisatorische ondersteuning van Fluxus kan dit project worden gerealiseerd.